maandag 1 december 2014

Israeli licht gewond bij aanval, aanvalster (22) neergeschoten en zeer ernstig gewond

The woman who stabbed and lightly injured an Israeli man at the West Bank Gush Etzion junction, south of Jerusalem, seen laying on the ground after being shot by Israeli security forces on December 01, 2014. (Photo credit: Gershon Elinson/FLASH90)
De 22-jarige Amal Taqatqa ligt op de grond nadat zij door militairen is beschoten. The Times of Israel  publiceerde ook een video waarop te zien was dat militairen haar vanaf een afstand onder schot namen, nadat zij al op de grond lag (zie onderaan)

Updated: Een Israelische kolonist  is maandagmorgen zeer licht gewond doordat hij op de kruising bij het Gush Etzion nederzettingenblok werd gestoken met een soort keukenmes. De aanvalster een Palestijnse jonge vrouw, werd neergeschoten door militairen bij het kruispunt. Palestijnse bronnen identificeerden haar als de 22-jarige Amal Jihad Taqatqa uit de naburige plaats Beit Fajjar. Getuigen zeiden dat ze vanaf 20 meter door meerdere militairen onder schot werd genomen. Ze is met zeker vier kogelwonden in zeer ernstige toestand naar het Hadassah Ein Kerem ziekenhuis vervoerd. Volgens de site YNet is haar toestand stabiel. De kolonist liep zeer lichte verwondingen aan de schouder op. Hij werd ter plekke behandeld. De Israelische politie had eerder gemeld dat er een soldaat  was aangevallen. Of er iets aan het steekincident vooraf is gegaan en zo ja wat, is vooralsnog niet bekend.
Inwoners van Taqatqa's woonplaats Beit Fajjar zeiden dat zeker 30 militaire voertuigen het dorp bestormden na het incident en militairen vervolgens Taqatqa's huis grondig overhoop haalden.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Maarten Jan,

Hetzelfde voorval?

=Israeli soldiers, who opened fire at her, claimed she was planning to stab one of them, but Palestinian witnesses in the area stressed that she did nothing to cause doubts of plans to assault anyone.=

=“A Palestinian ambulance rushed to the area,” the eyewitness said, “but the Israeli soldiers prevented it approaching the lady who remained bleeding for about half an hour.”=

=the lady was evacuated to the Israeli Hadassah-Ein Kerem Hospital in critical condition.=

http://www.daysofpalestine.com/news/israeli-forces-shot-pal-woman-wb/

Herman

Anoniem zei

Of is dit?

=Israeli police sources claim the woman was shot after she stabbed an Israeli soldier near the Gush Etzion settlement.=

http://www.presstv.ir/detail/2014/12/01/388288/israeli-forces-shoot-palestinian-woman/

Herman

Trees zei

Het is vreemd dat wanneer je leest over Palestijnse vrouwen die gearresteerd of zelfs beschoten worden, het vaak is vanwege "alleged stabbing" van een soldaat, een settler etc. Ongeveer 80 % van palestijnse vrouwen in Israelische gevangenissen zit vast vanwege dit feit. Ik herinner me de zaak van de 16 jarige Su'ad Ghazal uit Sebastia ( Nablus). Su'ad werd gearresteerd in December 1998, nadat een vrouwelijke settler had gezegd dat Su'ad had geprobeerd om haar neer te steken. De settler dame had geen verwondingen en vlgs mij werd de aanklacht later veranderd in "alleged stabbing of a soldier". Su'ad heeft geloof ik 6 a 7 jaar vastgezeten. Ze was destijds de jongste vrouwelijke gevangene. Dan de zaak van Sumoud Karajah. Sumoud werd gearresteerd in 2009 voor " alledgely stabbing a soldier". Ik probeer het verhaal over Sumoud te vinden , maar kan even geen link vinden. Maar het gaat als volgt. Sumoud ging door Qalandia checkpoint, soldaten begonnen haar te pesten, tegen haar aan te duwen. Ze moest haar tas leegmaken, daar kwam wat fruit en een klein mesje uit vallen, Sumoud werd nerveus, pakte het fruitmesje en begon de soldaten die om haar heen stonden, te bedreigen. Ze werd direct op de grond gegooid, in elkaar geslagen en kreeg vervolgens 20 jaar gevangenisstraf. Ze is na 2 jaar vrijgelaten, in 2011 , tijdens een Hamas deal met Israel. Een paar jaar geleden waren we in Jenin. We ontmoeten een paar meiden, die ons uitnodigden in hun huis. Er was een feestje. Een van de dochters was net vrij uit de gevangenis. Ze vertelde dat ze 2 jaar daarvoor in Ramallah was om examen voor iets te doen, bij het checkpoint werd ze lastig gevallen door een paar soldaten. Ze begon te schelden en terug te vechten, en ze werd overmeesterd en gearresteerd. Beschuldiging, "alleged stabbing of a soldier". Ze had niet eens een mes bij zich. Zo kan ik doorgaan met deze verhalen. Ik denk dat de vrouw die gisteren beschoten is, lastig gevallen werd door die settler en zij teruggevochten heeft. Ik twijfel zelfs aan het feit of ze een mes bij zich had. Zo tragisch allemaal.

Abu Pessoptimist zei

Herman,
ja dit was hetzelfde voorval, meermalen gewijzigd in de berichtgeving.

Abu Pessoptimist zei

Trees,
Ik ken een aantal van die verhalen. Dit past in het patroon van de ''moorddadige Palestijnen'', het is om zo te zeggen de vrouwelijke variant. Iemand zou dit soort tragische nonsens moeten verzamelen en bundelen. Wie o wie?
Wat mij bij deze gebeurtenis voor de poort van de nederzetting Efrat (heel leuke mensen wonen daar) vooral heeft verbaasd, is dat er blijkbaar niemand aanstoot neemt aan het feit dat er video-opnamen zijn van soldaten die op een rijtje staan te schieten op iets (de beschuldigde Amal) die wat verderop op de grond ligt na al eerder te zijn neergeschoten. Een collectieve poging tot moord van deze frisse dienstplichtigen - vastgelegd op video godbetert.
WAT MOETEN WE MET EEN LAND WAAR DAT BLIJKBAAR NORMAAL GEVONDEN WORDT?

Trees zei

Allemaal leugens. Van "stabbing a settler" werd het " stabbing a soldier". En ze is gelijk neergeschoten, dus ze kan zich niet meer verdedigen. Het is me niet duidelijk of ze overleden is. Maar zelfs als ze nog leeft, haar leven is kapot.

Trees zei

Ik heb er wel eens over nagedacht om al deze verhalen bij elkaar te zetten. Misschien moet ik er eens gaan beginnen.

Elisabeth zei

Deze verhalen zijn heel schokkend Trees. Het zou heel goed zijn als je er echt de kans toe zag hier eens een artikel over te schrijven.

Trees zei

Elizabeth, ik ken er heel veel eigenlijk,en ja, het zijn altijd schokkende verhalen. Gisteren weer een paar gehoord toen ik het er met een advocaat over had die deze vrouwen als client heeft( als ze niet doodgeschoten worden, natuurlijk ). Misschien moet ik er eens een artikel over gaans chrijven. Ik vind ook dat de situatie van palestijnse vrouwelijke gevangenen te weinig aandacht krijgt. Zal er eens over nadenken.

Dodental in Gaza nu boven de 17.000

Het dodental in Gaza is gestegen tot boven de 17.000. Het Palestijnse ministerie van Gezondheid meldt dat het aantal doden nu 17,177 bedraag...