maandag 29 december 2014

Israelische militairen schieten Palestijnse puber dood die stenen zou hebben gegooid


Israelische militairen bij de Za'atara kruising.

Israelische militairen hebben maandag een Palestijns puber doodgeschoten bij de Tapuach kruising - door de Palestijnen Za'atara kruising genoemd- ten zuiden van Nablus. Hij werd door Nablus TV geïdentificeerd als Imam Jamil Dweikat uit het dorp Beita. Zijn leeftijd was niet meteen duidelijk, Israelische kranten schreven dat hij 16 of 17 was. De gewonde jongen was Nael Thiab, 19. Hij was niet levensbedreigend gewond en werd afgevoerd naar een ziekenhuis in Nablus.
 Palestijnse ordetroepen meldden dat de Israelische autoriteiten hen officieel bevestigden dat Israelische militairen een jonge Palestijn hadden doodgeschoten. Volgens het Israelische leger merkten soldaten een aantal Palestijnen op die stenen gooiden naar auto's op de weg van de Tapuach-kruising naar de nederzetting Migadim. en volgden ze ''de legervoorschriften om de verdachten te arresteren''. Daarbij werd kennelijk het vuur geopend met scherpe munitie. Volgens de bekendmaking van het leger stelt een militaire politie-eenheid een onderzoek in. (Dat is een standaard mededeling van het leger in zulke gevallen, AbuP.)
De gedode jongen was de 50ste Palestijn die dit jaar op de Westoever op een dergelijke manier om het leven kwam. Samen met het aantal slachtoffers dat in Gaza viel als gevolg van de Operatie Protective Edge was 2014 een recordjaar aan Palestijnse doden die vielen door Israelisch toedoen. De teller komt namelijk uit op ongeveer 2,335 doden (nog steeds overlijden mensen als gevolg van de Israelische aanval van deze zomer, de afgelopen week bezweek nog een jongen van 15).

Geen opmerkingen:

Israel schiet 16-jarige neer en laat hem twee uur bloeden

Mohammed Abdullah Salah Suleiman Israelische militairen hebben vrijdag weer een 16-jarige jongen doodgeschoten.  Hij was het 15e kind dat st...