zondag 21 december 2014

Moskee van Beersheba werd islamitisch museum, maar moslims hebben er geen plek om te bidden

 Foto: Ma'an News

Ma'an News meldt dat de overheid in de zuidelijke Israelische stad Beersheba een historische moskee in de stad hebben veranderd in een museum, terwijl zo'n 10.000 moslims in Beersheba geen behoorlijke plek hebben om te bidden. Inwoners vertelden Ma'an dat onlangs een expositie van islamitische bidmatten is geopend in de moskee, die voor 1948, de geboorte van de staat Israel de Grote Moskee van Beersheba was. De tentoonstelling duurt tot juni 2015. Er zijn overigens geen Arabieren of moslims bij de organisatie ervan betrokken geweest, aldus hoorde Ma'an.
De moslim-gemeenschap van Beersheba, die voornamelijk bestaat uit Bedoeïenen, proberen al decennia lang de moskee weer in gebruik te nemen, al was het maar alleen op vrijdag voor het vrijdagsgebed. Onder meer werden petities ingediend, maar alle verzoeken werden steeds van de hand gewezen en in 2011 wees het Israelische hooggerechtshof een verzoek van de hand dat wilde voorkomen dat het gebouw een museum werd. Een islamitisch museum wel te verstaan. Voor de Palestijnen heeft dat een extra wrange bijsmaak, want islamitische bezittingen en islamitisch erfgoed zijn over het algemeen allesbehalve heilig in het huidige Israel.

1 opmerking:

frans zei

Frans vd Woning
Ik word onderhand moedeloos van het criminele Israëlisch tuig, wanneer keren ze eindelijk weer eens terug naar de mensheid??

Israelische leger doet inval bij zeven mensenrechten- en civiele hulporganisaties

  Het Israelische leger heeft donderdagmorgen in alle vroegte in een verdere escalatie van het conflict met zeven Palestijnse mensenrechten-...