vrijdag 26 december 2014

Kolonist en 11-jarige dochter gewond bij aanslag, twee agenten aangevallen in Jeruzalem

Firebombed car near Maale Shomron
 De uitgebrande auto van de kolonist.

Updated. Een 40-jarige Israelische kolonist en zijn 11-jarige dochter zijn woensdag gewond geraakt nadat een molotov-cocktail naar hun auto was gegooid in de nederzetting Ma'ale Shomron. Het meisje raakte zeer ernstig gewond. Ze werd geraakt aan haar gezicht en bovenlichaam en liep derde graads verbrandingen op over 50% van haar lichaam. Ze ligt in het Sheba Medisch Centrum, is buiten kennis en ligt aan de beademing. Haar vader raakte licht gewond.
Na de aanslag viel het Israelische leger het dorp binnen dat het dichtst bij de plaats van de aanval was op zoek naar de dader. Bij de ingang van het dorp werd een checkpoint opgezet.
Ma'an merkt hierbij op dat Ma'ale Shomron een nederzetting is die direct naast het Palestijnse dorp Azun, ten oosten van Qalqiliya, ligt. Hij is gebouwd op land van een aantal Palestijnse dorpen en maakt deel uit van een cluster van nederzettingen die een aantal Palestijnse dorpen van drie kanten afsluiten en die tot diep in de Westoever reiken. Er wonen ruim 11.000 Joden in de cluster.
Haaretz meldt dat vrijdagohtend twee politieagenten in de buurt van de Leeuwenpoort in de Oude Stad van Jeruzalem werden aangevallen en steekwonden opliepen. Ze raakten niet heel ernstig gewond. 

Geen opmerkingen:

Militairen slaan man uit Gaza dood die via het Afscheidingshek naar zijn werk in Israel wilde

 Een 32-jarige man uit Gaza is maandagavond door Israelische soldaten doodgeslagen bij het ''Afscheidingshek'' in de buurt v...