donderdag 25 december 2014

Israel geeft lichamen plegers aanslag in november alsnog vrij

Begrafenis van de neven Abu Jamal (Foto Ma'an)

Israel heeft woensdagavond de lichamen teruggegeven van de twee Palestijnen die in november vijf mensen doodden bij een aanval op een synagoge in de wijk Har Nof van Jeruzalem. De politie had de familie een maand geleden verteld dat als een bijzondere maatregel om terrorisme tegen te gaan, de lichamen niet zouden worden teruggegeven. Maar toen hun advocaat dinsdag een petitie indiende bij het hooggerechtshof, kreeg hij te horen dat premier Netanyahu had besloten dat de lichamen van de twee neven Uday en Ghassan Abu Jamal alsnog zouden worden vrijgegegeven.
Advocaat Muhammad Mahmoud vertelde Ma'an News dat de lichamen binnen 90 minuten dienden te worden begraven en dat slechts 40 familieleden de begrafenis mochten bijwonen. De familie moest een som van 20.000 shekel (een kleine 5.000 euro) betalen als borg dat ze zich aan de voorschriften zouden houden.
Haaretz meldde intussen ook dat de nationale gezondheidsverzekering de drie kinderen van Ghassan Abu Jamal van twee, vier en zes jaar oud hun verzekering had teruggegeven. Israel had had na de aanslag de families hun status als ingezetene van Jeruzalem ontnomen, waarop automatisch ook hun recht op verzekering verviel. Maar de kinderen zijn nu alsnog opnieuw verzekerd.

Geen opmerkingen:

Peuter Mohammed Tamimi overleden als gevolg van een Israelische kogel

  Mohammed Tamimi De 2,5 jaar oude peuter Mohammed HaythamTamimi uit Nabi Saleh is maandag in een Israelisch ziekenhuis overleden. Hij was v...