dinsdag 16 december 2014

Israelische politie arresteert na invallen tien leden van racistische Lehava-organisatie


Voorzittter Benzi Gopstein van Lehava.

De Israelische politie heeft dinsdag invallen gedaan in diverse huizen van de rechtse, anti-Arabische Lehava organisatie en daarbij een tiental mensen gearresteerd, onder wie de leider van de organisatie, Benzi Gopstein. De invallen komen nadat drie leden van Lehava maandag in staat van beschuldiging waren gesteld voor brandstichting in de gemengd Joods-Arabische school ''Hand in Hand". De aanklacht tegen Gopstein en zijn collega's luidt aanzetten tot gewelddadige misdadige handelingen. De aanhouding van Gopstein en de anderen zou het gevolg zijn van het feit dat de drie belastende verklaringen over de leiders van Lahava zouden hebben afgelegd om zichzelf vrij te pleiten.
De advocaat van de gearresteerde Lehava-leden, Itamar Ben Gvir, zei dat de arrestaties te wijten waren aan druk van ''linkse politici".
"De politie onderneemt actie tegen Lehava ook al is het duidelijk dat het een legale organisatie is die openlijk in het geweer komt tegen assimilatie," aldus Ben Gvir. "Het is beschamend."
Lehava voert onder meer campagne tegen de omgang van Joodse meisjes met Arabische mannen en omgekeerd. Leden van Lehava kwamen in augustus in het nieuws omdat ze een bruiloft van een joodse vrouw met een Arabische man wilden verstoren. Later werd een Facebook-pagina van de organisatie, die aanvankelijk vooral over de campagne tegen gemengde omgang ging,  gesloten na klachten dat er op werd opgeroepen tot racistisch geweld. De pagina had meer dan 35.000 volgers.

Geen opmerkingen:

Alaa Abdel Fatah heeft onze hulp nodig

Het is waarschijnlijk veel mensen ontgaan dat ik een hele tijd niets over Egypte heb geschreven. Daar waren twee redenen voor. In de eerste ...