donderdag 25 december 2014

Israel sloopt melkfabriek in district Hebron en zes irrigatievijvers in de Jordaanvallei

 De gesloopte melkfabriek. (Foto Ma'an)

De Israelissche autoriteiten hebben donderdag een fabriek van melkproducten vernield in het dorp Al-Burj in het district Hebron, De eigenaar, Yasssim Muhammad Salim Masharqa vertelde Ma'an News dat militairen met twee bulldozers het dorp binnenkwamen en de stalen structuur van 2000 vierkante meter sloopten, evenals twee betonnen ruimten van 400 vierkante meter.
De fabriek stond dicht bij de "Muur'' in he zuidwesten van de provincie Hebron.
Israelische militairen sloopten donderdag ook zes vijvers voor irrigatiedoeleinden in het noorden van de Jordaanvallei. Dat gebeurde in het dorp Al-Jiftlik. De vijvers, die door boeren werden gebruikt,waren aangelegd met geld van de Europese Unie.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dit is "etnische zuivering" in de puurste betekenis van het woord. Ik tril van woede tijdens het intypen van deze tekst. Absoluut niet verwonderlijk dat de Palestijnse bevolking - die dit dagelijks en lijfelijk moet ondergaan - hiertegen in opstand komt en hun woede niet altijd onder controle kunnen houden. Het is trouwens hun legitiem recht om zich te verzetten tegen een bezettende legermacht. Tegen het zogenaamde "uitverkoren volk" dat evenwel bloed aan zijn handen heeft.. Zum kotzen.
Snikoblaas

Militairen slaan man uit Gaza dood die via het Afscheidingshek naar zijn werk in Israel wilde

 Een 32-jarige man uit Gaza is maandagavond door Israelische soldaten doodgeslagen bij het ''Afscheidingshek'' in de buurt v...