zondag 7 december 2014

Palestijn bezwijkt alsnog aan gevolgen inrijden op sneltram-passagiers


Het sneltramstation bij de wijk Sheikh Jarrah waar gewonden op de grond liggen. Abd al-Karim Hamid is één van hen.   

Een van de mensen die die op 5 november gewond raakten toen een Palestijn met zijn auto inreed op passagiers bij een halte van de sneltram bij de wijk Sheikh Jarrah in Jeruzalem, is zondag aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om Abd al-Karim Nafith Hamid, 60. Hij was één van de 13 gewonden die bij dit incident vielen. Een Druzisch lid van de grenspolitie, Jadan Assad (38), werd gedood en ook de bestuurder van de auto, Ibrahim Akkari,  kwam om. Hij werd door de politie doodgeschoten.
De vrouw van Abd al-Karim Hamid zei dat hij meerdere fracturen van de ruggengraat en benen opliep en bovendien getroffen werd door een hartaanval. Ze vertelde dat hij niet meteen de nodige medische zorg had gekregen. Toen de politie merkte dat hij Arabier was, had hij handboeien om gekregen en was er lang gewacht met hem naar het ziekenhuis te transporteren. Daar - in het  Shaare Zedek Medical Center - kwam hij geboeid aan. Eenmaal in het ziekenhuis had hij wel de nodige zorg gekregen, hij lag er op de intensive care en had operaties ondergaan, zei ze, maar tevergeefs. Hamid laat twee weduwen en 12 kinderen achter. 

Geen opmerkingen:

Israelische leger doet inval bij zeven mensenrechten- en civiele hulporganisaties

  Het Israelische leger heeft donderdagmorgen in alle vroegte in een verdere escalatie van het conflict met zeven Palestijnse mensenrechten-...