woensdag 11 juli 2018

Israelische leger ontmantelt school voor kinderen uit 19 Bedoeienennederzettingen bij Yatta

 Het leger kondigt aan dat de school weg moet. De foto (van al Quds) is van dinsdag. Op de achtergrond een paar van de inmiddels verwijderde lokalen.

Het Israelische leger heeft woensdagochtend een school afgebroken in Masafer Yatta, die daar was geïnstalleerd om te worden geopend in het nieuws schooljaar. De school, in het gebied Khillet Daba, bestond uit mobiele lokalen. Het leger was dinsdag al langs geweest om te vertellen dat de school zou worden afgebroken. Volgens al Quds omdat hij te dicht bij de nederzettingen Sussia, Ma'on en Karmiël lag. Woensdag kwam het leger terug en nam het alle lokalen mee.
 Masafer Yatta is een gebied ten zuiden van Hebron en in de gemeente Yatta, dat 19 Bedoeïenennederzettingen omvat. Het gebied is ''Area C'' van de Westoever, waar Israel het volledig voor het zeggen heeft. Het is bovendien een gebied dat door het Israelische leger tot ''militair oefenterrein'' is bestempeld, zodat de bevolking er elk moment kan worden weggejaagd.  De Palestijnse Autoriteit had deze school er willen vestigen omdat er voor veel kinderen geen school dichtbij genoeg is om er de lessen te kunnen volgen. Dat gaat nu dus niet door. 

1 opmerking:

JaapHamburger zei

De Taliban keren zich 'alleen' tegen onderwijs voor meisjes, maar Israël maakt geen onderscheid: geen onderwijs voor Bedoeinen-meisjes EN jongens.

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...