maandag 20 februari 2012

Anti-christelijke teksten op kerk in West-Jeruzalem

 'Dood aan het christendom', 'Jezus is een hoerenzoon', 'Price tag' en 'We zullen jullie kruisigen'.

Onbekenden hebben zondagnacht de tekst anti-christelijke graffiti op de muren geklad van een Doopsgezinde kerk in de Narkis straat in en rustige wijk in West-Jeruzalem. Ook werden de banden doorgesneden van drie bij de kerk geparkeerde auto's en werden , zo meldde woordvoerder Micky Rosenfeld van de Jeruzalemse politie.
Op de muren van de kerk stond onder meer 'Dood aan het christendom', evenals het woord 'Prijskaart', dat gewoonlijk door kolonisten wordt gebezigd als ze aangeven dat ze het afbreken van zogenoemd 'illegale'  nederzettingen zullen vergelden. Tevens werd Jezus de zoon van een hoer genoemd. 
Kolonisten hebben tot nu toe meestal moskeeën uitgezocht voor dit soort acties, naar begin februari werd ook een klooster in de buurt van de Knesset beklad. Ook daar werden banden van auto's doorgesneden en auto's beklad. Woordvoerder Rosenfeld van de politie zei dat gezocht wordt naar de daders. Tot nu toe zijn die echter nooit gevonden.


We zullen jullie kruisigen op een auto. (Voor meer foto's, kijk op deze Facebook pagina)

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat zullen die Christenen voor Israel daarvan vinden? Ze zullen wel weer een smoes verzinnen om dit goed te praten.

Corrie

chsangfeng zei

@ Corrie.
Dat is hét mankement van godsdienst. Het verblindt. Het sluit je op in 'n verstandelijk concept van de realiteit. Het verdort de sociale emotie. Het droogt het intuïtief eigene uit - het instrument dat heel summier bepaalt wie we wezenlijk zijn in de context van het moment - en snijdt daarmee de pas af tot verwonderen.

angela zei

@Corrie
Als jij een christen bent dan hoor je dat te weten. Er staat geschreven: Bid voor wie u vervolgen.
Dat doen die christenen voor Israel dus.

Anoniem zei

Tjeetje , het is me allemaal maar wat.

truus berg - van opperen zei

Het is maar goed dat het geen moslims waren, want die hadden meteen de hele kerk opgeblazen , liefst met de Christenen erin. Dat hebben we vaker gezien.

Anoniem zei

Corrie,


Wat christenen voor Israël gaat zeggen weet ik niet, heb niet echt het idee dat die mensen in de realiteit staan.
Maar dat is allicht een understatement.
Orthodoxe joden zijn christenen vaak überhaupt niet gunstig gezind, iets wat vaak over het hoofd word gezien door voornamelijk de evangelische hoek.

Wel is het zo dat dergelijke aanvallen in veel islamitische landen schering en inslag zijn en die vaak heftiger zijn dan dit.

Gert

Israelisch leger maakt weer een slachtoffer bij inval in Nablus

 Het Israelische leger heeft bij één van haar invallen in Nablus weer een slachtoffergemaakt en ook 31 mensen gewond, onder wie vier mensen ...