woensdag 15 februari 2012

Kolonisten hebben last van lawaai, moskee moet luidsprekers wegdoen

Het Israelische hooggerechtshof heeft in een voorlopige uitspraak gesteld dat een moskee in het dorpje Burin bij Nablus zijn lampen en luidsprekers moet verwijderen van de minaret van de plaatselijke moskee. Dat moet van het hof omdat Israelische kolonisten die in de buurt wonen er last van hebben. De kolonisten hadden in een petitie geklaagd. Burin is omringd door de nederzettingen Bracha, Yitzhar en Itamar. Tezamen hebben deze nederzettingen volgens de inwoners van Burin 12.000 dunam van de 32.000 dunam van het dorp geconfisqueerd.   
Het hoofd van de gemeenteraad, Ali Eid zei dinsdag dat Burin de uitspraak van het hof niet zal opvolgen. Hij zei dat het dorp instructies afwacht van de Palestijnse gouverneur van Nablus.
De Suleiman Al-Farsi moskee is in 2009 gebouwd op op een stuk land in Burin waarvan Israel stelt dat het ligt in Area C, het gedeelte van de Westoever dat volgens de Oslo-akkoorden volledig onder Israelisch bestuur valt. Sheikh Salim Al-Ashqar, het hoofd van de Waqf (Islamitische instellingen) in Nablus, vertelde Ma'an de authoriteiten van de Waqf de beslissing niet zullen accepteren en haar met juridische middelen zullen aanvechten.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zeer terecht, dit soort herrie valt gewoon onder de Wet Milieuvervuiling. Het brengt op lagere duur psychische schade en is indoctrinerend en bedreigend.

Al dit soort religieuze herrie, dus ook klokgelui, maar met name het kattegejank vanaf de minaretten dient verboden te worden.

Elisabeth zei

Anoniem: Als jij op het platteland gaat wonen voor de rust, ga je dan ook je buren aanklagen voor stank overlast vanwege hun koeien- of varkensstallen?

Die kolonisten horen daar niet eens en als ze zich niet aan de gewoonten van het land willen aanpassen moeten ze maar oprotten.

Peuter Mohammed Tamimi overleden als gevolg van een Israelische kogel

  Mohammed Tamimi De 2,5 jaar oude peuter Mohammed HaythamTamimi uit Nabi Saleh is maandag in een Israelisch ziekenhuis overleden. Hij was v...