woensdag 29 februari 2012

PVV kreeg idee voor Polenmeldpunt uit Israel

 Opgraving in Silwan

De organisatie Een Ander Joods Geluid (EAJG) weet te melden dat de PVV het idee voor een Polenmeldpunt heeft overgenomen van Israelische kolonisten. Dat zou gebeurd zijn tijden het bezoek dat de Israelische premier Netanyahu in januari bracht aan Nederland.
 Tijdens overleg van Netanyahu met bevriende fractievoorzitters in de Tweede Kamer, zo heeft EAJG uit  Haagse bronnen vernomen, vertelde Netanyahu dat kolonisten in Jeruzalem plannen hadden om een meldpunt op te zetten voor de overlast die Palestijnen veroorzaken  in Silwan, een Palestijnse wijk van Oost-Jeruzalem waar de kolonisten bezig zijn een bijbels park aan te leggen. Volgens Netanyayu saboteren de Palestijnen de plannen voor dit park in de 'Stad van David' op allerlei manieren, omdat zij er een ‘bedreiging’ in zien voor Silwan. Zij zouden onder meer bouwmaterialen stelen (waarmee dan weer illegale Palestijnse huizenbouw plaatsvindt), autobanden van auto’s van archeologen en bouwvakkers lekprikken, en VN-functionarissen bedreigen die aansturen op een compromis.
Daarnaast zouden zij Jeruzalems burgemeester Nir Barkat willen aanklagen wegens 'bestuurlijke verwaarlozing’ van het door Israël ‘illegaal geannexeerde’ Silwan. En dat terwijl er Palestijnen werken in de opgravingen en in Silwan, aldus Netanyahu, en er van de vele duizenden vaak gebrekkige woningen in Silwan  niet meer dan slechts een tachtigtal hoeft te wijken voor het archeologische park. Het park zal bovendien voor iedereen toegankelijk zijn en veel toeristen trekken, waar de Palestijnen dan zelf ook weer profijt van kunnen hebben, aldus de premier.
Netanyahu stelde dat de Palestijnen weliswaar lid zijn geworden van de UNESCO, maar er kennelijk geen probleem in zien om de cultureel belangwekkende opgravingen te dwarsbomen, alleen omdat die betrekking hebben op de Joodse geschiedenis. De PVV bleek minder geïnteresseerd in de kwestie van de opgraving - ‘cultuur’ heeft nu eenmaal geen prioriteit voor de PVV. Wilders zou echter zijn oren hebben gespitst toen hij hoorde van het idee van een meldpunt. Korte tijd later werd het Polenmeldpunt van de PVV gestart.

9 opmerkingen:

Likoed Nederland zei

Meldpunten waren natuurlijk helemaal nieuw in Nederland, Nederlandse Tweede Kamerleden wisten niet hoe zo iets opgezet moet worden.

Wat goed dat de EAJG heeft 'ontdekt' heeft dat het eigenlijk een Israelische uitvinding is.

Maar hoe zit het dan met het feit dat de SP al in 2005 een Polen meldpunt had?

Feng zei

@Likoed.
Het meldpunt van de SP ging toch over de uitbuiting van Poolse chauffeurs, waardoor ook Nederlandse chauffeurs werden benadeeld?
Welke arbeiders groep uit het illegale kolonisten kamp wordt in uw commentaar benadeeld door Palestijnse arbeiders?
Of schreeuwt u zomaar wat dat het lekker doet ter hoogte van de navel?
Feng

Sonja zei

@Feng
Ware het niet dat de SP jarenlang een hetze tegen Polen voert met de walgelijkste stereotyperingen en platte angstpropaganda. De "uitbuiting van Polen" was slechts een laagje vernis.

jacqques zei

@Likud Nederland
Wat een anonieme zuurpruimpjes zijn het toch, die anderhalve man en een paardenkop die zich samen ‘Likud Nederland’ noemen.
Doen die lui van Een Ander Joods Geluid (EAJG) eens een keer recht aan een goed idee uit Israël, dat kennelijk meteen door Wilders is overgenomen (chapeau!), schrijven zij dat het helemaal niet in Israël bedacht is, maar hier in Nederland, en al veel eerder bovendien.
Ik dacht dat er voor Likud geen beter en innovatiever land in de wereld bestaat dan Israël, maar als die Likudniks een sneer kunnen uitdelen naar EAJG, dan laten zij Israël net zo hard vallen.
Van je vrienden moet je het hebben, Israël!

Likoed Nederland zei

Dat het EAJG zelfs met zo een overduidelijke nonsens Israel wil zwart maken, zegt veel over de intenties en kwaliteit van de EAJG

Feng zei

@Sonja
Dat maak ik niet op uit de gedegen stellingname van dhr. Thijs Coppus van de SP , in tegenstelling tot uw kreet "walgelijkste stereotyperingen", die ik eerder stemmingmakend tendentieus vind.
Feng
PS (http://thijscoppus.sp.nl/weblog/2012/02/14/meldpunt-polen/)

Jacques zei

@Likoed NL. “Dat het EAJG zelfs met zo een overduidelijke nonsens Israel wil zwart maken, zegt veel over de intenties en kwaliteit van de EAJG.”

Moeilijk hè ‘Likoed’, Nederlands schrijven. Het EAJG. De EAJG. Zelfs Israel schrijft ‘Likoed’ niet foutloos.

Maar nog moeilijker, voor ‘Likoed’, is Nederlands lezen. Want schemert in het persbericht van EAJG niet door, dat het de protesten van Palestijnen tegen de opgravingen overdreven vindt? Overheen gelezen? Of misschien gewoon niet begrepen? Te moeilijk? Weer meteen Pavloviaans in de pro-Israëlkramp geschoten (waren jullie maar pro-Israël!)?

Dus dan maar wat insinueren: “… zegt veel over de intenties en kwaliteit van de EAJG”. Oh ja? Wat dan wel, ‘Likoed’? Licht ons eens in, over die ‘veelheid’.

Volgens mij zegt dit ene regeltje vooral iets over ‘Likoed’: geen argumenten. Nooit gehad trouwens.

Insinueren, mensen beschuldigen, liefst van antisemitisme, en karaktermoord plegen, dat is het hele arsenaal.

Geef mij dan maar Een Ander Joods Geluid, ondanks de kanttekeningen die daarbij te maken zijn.

Likoed Nederland zei

@Jacques

Zie onze eerste reactie, meldpunten zijn niets nieuws in Nederland.
Dus fantaseert EAGJ dat Netanjahoe de PVV op dat idee heeft gebracht.

Al Bakrastani zei

Apartheid is trouwens een favoriete manier van mens mensen omgaan daar in "israel"


http://danielberhane.wordpress.com/2012/02/20/israel-the-tribulations-of-being-an-ethiopian-jew/

Mohammed Rabbae: 'De conscience juive is uiteindelijk sterker dan F-16's of raketten'

(Interview uit 2009 ten tijde van de eerste Gaza-oorlog. Herdrukt uit Kol Mokum bij het afscheid van een kameraad, 1941 - 2022)   Bij het sl...