dinsdag 14 februari 2012

Protesten tegen verwerpen beroep van hongerstaker Khader Adnan

Drieëntwintig mensen zijn dinsdag gewond geraakt bij een protest van studenten van de universiteit van Bir Zeit bij de Ofer gevangenis op de Westoever. De studenten protesteerden tegen het feit dat een rechter van het Israelische militaire hof van beroep maandag het beroep van Khader Adnan tegen zijn administratieve detentie heeft verworpen. Adnan is vandaag bezig aan de 59ste dag van zijn hongerstaking. Zijn leven is acuut in gevaar. Issa Qaraqe, de minister voor gevangenenzaken van de Palestijnse Autoriteit, zei dat uit de uitspraak ´´totale minachting bleek voor Adnans leven, en dat het in feite een doodvonnis is".
Israelische militairen beschoten de demonstranten bij de Ofer gevangenis met rubber kogels en traangas, waarbij volgens  Ma´an News 23 mensen gewond raakten. Een Israelische militaire woordvoerder beweerde dat de demonstranten met stenen hadden gegooid.  Zaterdag werden bij een eerdere demonstratie bij Ofer 16 mensen gewond, terwijl in Beit Ummar vier mensen bij een demonstratie werden gearresteerd. 
Enkele honderden gevangenen in Israelische gevangenissen zijn sinds zondag ook in hongerstaking. Een groep gevangenen heeft een oproep gedaan om  woensdag een nationale hongerstakingsdag te houden en te demonstreren voor het hoofdkwartier van het Internationale Rode Kruis. 
Oproepen van organisaties als Amnesty International en Human Rights Watch aan Israel bleven onbeantwoord. Verzoeken van de Palestijnse Autoriteit aan het buitenland om tussenbeide te komen bleven zonder resultaat. Ook in Nederland is het oorverdovend stil. Administratieve detentie is is een arbitrair en onwettig middel om mensen zonder vorm van proces achter de tralies te zetten. 

5 opmerkingen:

ben horsmans zei

Tis me allemaal maar wat!! Gelukkig komt deze palestijn over niet al te lange tijd weer goed doorvoed uit de Israelische gevangenis.

Veel erger is het gesteld met de Saoedi die wat milde kritiek op de pedofiele profeet Mohammed had. Hem kan wel eens de doodstraf wachten, laat dat maar over aan de volgelingen van de religie van vrede.

Abu Pessoptimist zei

Ben H., wat je in feite zegt, is dat die Palestijnen gewoon aanstellers zijn die het goed hebben onder de Israelische bezetting (in de gevangenis hun buikje rond eten) en dat zo´n arme Saoedische jongen slachtoffer is van het vileine islamitische geloof. Althans dat maak ik eruit op.
Wat een schandalige manier om een onderscheid te maken dat er niet is. Geert Wilders zou het je niet kunnen verbeteren.
Allebei, zowel Khader Adnan als de Saudi Hamza Kashgari ( zie ook mijn blogpost http://the-pessoptimist.blogspot.com/2012/02/malaysia-deports-saudi-journalist-who.html ) verkeren in levensgevaar. Maar er zijn twee verschillen: Adnan kan elk moment sterven, en voor Kashgari is het gevaar veel minder acuut. En terwijl bitter weinig mensen buiten Palestina zich voor Adnan inspannen, springen voor Kashgari wel allerlei instanties in de bres. Dat is een ernstige vorm van discriminatie, want het gaat in beide gevallen om ernstig onrecht. En jij bent er een goed voorbeeld van hoe de discriminatie is ingevreten in brede kringen van de Nederlandse maatschappij.

ben horsmans zei

Er is een groot verschil , die Palestijn kiest er bewust voor zichzelf dood te hongeren en de Saudi Hamza Kashgari wordt mogelijk vermoord wegens wat woorden, dat is dus veel erger. Maar jullie willen alleen maar Israel in een kwaad daglicht stellen terwijl er verder in de Arabische wereld veel schandaliger dingen gebeuren. Ik zou 10 keer liever in de Israelische cel zitten dan in een Arabische cel!

Abu Pessoptimist zei

Ben H., de Palestijn Khader Adnan verdient diep respect, omdat hij een onrecht aan de kaak stelt dat zijn studie, carrière en leven ongeveer heeft verwoest (hij is al vele malen eerder gearresteerd)en dat bovendien een onrecht is dat eigenlijk alle mondige Palestijnen ten deel valt.
Hamza Kashgari daarentegen was zo naïef om even te vergeten wat een conservatieve achterlijk maatschappij Saudi Arabië is. Beiden verdienen onze steun. Maar Adnan het meest, al zal het waarschijnlijk al te laat voor hem zijn.
Wat je bedoelt met je zin dat ''jullie'' alleen maar Israel in een kwaad daglicht willen stellen terwijl in de Arabisch wereld veel schandaliger dingen gebeuren, is me niet duidelijk. Wie zijn ''jullie''? En hoezo zou ik geen schandalige dingen aan de kaak stellen die in de Arabische wereld gebeuren? Lees m'n blog zou ik zeggen (ook het Engelse). En tenslotte hoezo zou ik alleen maar Israel in een kwaad daglicht willen stellen? Vertel me maar waar ik Israel ten onrechte van dingen beschuldig. En vertel me ook maar waarom het erger zou zijn de gedragingen van Israel, die in strijd met de mensenrechten en het internationaal recht zijn, aan de kaak te stellen, dan die gedragingen zelf.

Ben zei

Tis me allemaal maar wat, Ben horsmans. Hier een een ander voorbeeld hoe daar in Israël wordt omgegaan met 'Recht'.

'Justice Minister Yaakov Neeman told right-wing activists how best to formulate pardon requests on behalf of convicted Jewish terrorists, thus advising them on requests he might later have to approve'.
http://www.haaretz.com/print-edition/news/israel-s-justice-minister-advises-rightists-on-how-to-seek-pardons-for-jewish-terrorists-1.412913

Zo zie je maar! De ene terrorist is de andere niet.

En dat de ultra orthodoxe Saudis daarmee wegkomen...zou dat iets te maken hebben met jouw westerse benzinetank?

Zo krom is Recht!!

Israelische militairen schieten weer tiener (16) dood

Amjad Israelische militairen hebben donderdagavond weer een Palestijnse tiener doodgeschoten . Volgens het Palestijnse persbureau al-Quds do...