woensdag 15 februari 2012

Israelische leger vernielt Bedoeïenendorp ten zuiden van Hebron


 Bouwsels in Khirbet al-Rahwa vóór de sloop door het Israelische leger

Israelische militairen hebben maandag 16 Bedoeïenententen en zes stallen voor dieren vernield in het dorpje Khirbet al-Rahwa ten zuiden van Hebron. Ook werd een bron vernield, die als enige waterbron voor het hele dorp diende. Door de actie raakten 120 mensen dakloos.
De Israeli's kwamen met  20 militaire voertuigen en gaven de inwoners geen tijd om hun bezittingen uit hun huizen te halen. Rateb al-Jabareen, een van de mensen die hun huizen kwijtraakten, zei dat de soldaten hen vertelden dat ze hun dorp moeten verlaten. Volgens hem was de bedoeling dat de grond gebruikt zou worden voor de nabijgelegen Joodse nederzetting Ma'ale Omarim.
Het dorpje Khirbet al-Rahwa ligt ingeklemd tussen de nederzettingen Ma'ale Omarim en Susya. De laatste nederzetting is een nederzetting die voornamelijk wordt bewoond door een gemeenschap van messianistische christenen uit Dordrecht die zich tot het jodendom hebben bekeerd.   


Geen opmerkingen:

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...