maandag 6 februari 2012

Protest tegen administratieve detentie voor Palestijnse journalist

 De Palestijnse vakbond van journalisten heeft zaterdag Israel's beslissing veroordeeld om de Palestijnse journalist Nawaf al-Amer nog drie maanden langer zonder vorm van proces vast te houden. Al-Amer, een medewerker van de in Londen gevestigde Al-Quds satelliet televisie werd in Juni opgepakt in zijn huis in Kfar Khalil bij Nablus.
Demonstrerende Palestijnse journalisten (Ma'an)
In oktober werd de order voor zijn administratieve detentie met vier maanden verlengd, zonder dat hem werd verteld waarvan hij wordt beschuldigd. Vorige week werd de detentie opnieuw verlengd.
Al-Amer, die eerder werkte voor de Londense krant A;l-Quds al-Arabi werkte aan een boek waarin hij de be- en mishandeling van Palestijnse gevangenen in Israelische gevangenschap, zo schreef zij zoon in een artikel  voor zijn aanhouding.  
 Reporters without Borders melden regelmatig Israelisch optreden tegen Palestijnse journalisten, het laatst in afgelopen augustus en november.

Zondag werd opnieuw een journalist uit zijn huis gehaald. Suhayb al-Asaa, 25, die werkt voor Radio Bethlehem 2000, werd meegenomen 'om veiligheidsredenen', vertelden de soldaten zijn vader.

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...