vrijdag 17 februari 2012

Speciaal voor Joël Voordewind: Israeli's juichen om dood Palestijnse peuters

De laatste tijd vaak horen we vaak van Nederlandse politici - van Joël Voordewind van de CU en Kees van der Staaij van de SGP tot minister Uri Rosenthal - dat ze zo bezorgd zijn over 'het verheerlijken van geweld' door Palestijnen. Voordewind haalde onlangs nog de uber-hasbarist Itamar Marcus (Palestinian  
Media Watch) naar Nederland om leden van de Kamercommissie buitenlandse zaken bij te praten.
Maar hier is - speciaal voor Voordewind c.s. - dan een bericht om eens diep over na te denken: Gisteren verongelukte in de buurt van Jeruzalem een bus met peutertjes van een crèche uit het Palestijnse kamp Shu'afat die op weg waren naar een dagje uit in een park bij Ramallah. De bus werd geramd door een slippende vrachtauto. Tenminste vijf peuters in de leeftijd van 3-4 jaar en een onderwijzer kwamen om, 39 raakten er gewond.
Dit is wat Israeli's op de Facebook pagina van de site Walla schreven, kort na het ongeluk:  
  

Vertaling: 
Benny: Calm down, they are Palestinian Children.
Tali: It seems like they are Palestinian children.. Thank God..
Tal: Thank God they are Palestinians
Ajala: Great less terrorists!!!!
Eliya: Only Palestinian children were injured about ten.
Itai: Thank God its Palestinians, let it be such bus every day.
Aleyah: calm down, Its a bus with Palestinian children, lets pray there will be deaths, or at least severe injuries, this is great news to start the day with.

h/t Abir Kopty.

 Walla verwijderde de racistische opmerkingen later. Maar op de Facebookpagina van premier Netanyahu, die soortgelijke commentaren kreeg, (''Kunnen  we niet nog een paar vrachtauto's sturen?'' en meer van dat soort fraais), bleven ze volgens de krant Haaretz staan. Ook de Israelische politie ontving dit soort reacties.
 Het doet ongeveer pijn aan je ogen. Maar laten Voordewind c.s vooral niet denken dat dit soort enge geluiden een uitzondering zijn in Israel. Misschien kunnen hij en zijn medestanders volgende keer eens een Israelische of Palestijnse mensenrechtenactivist (B'tselem? ACRI? Addameer? Al Haq?) uitnodigen om de Kamercommissie over dit verschijnsel wat bij te praten?

6 opmerkingen:

Jessy zei

Denk dat het blinde ogen en dove oren zijn gericht je bericht aan Joel Voordewind en zijn medestanders in deze ideologie, temeer het gericht is aan mensen die door hun geloof hun gezonde verstand hebben uitgeschakeld en daardoor ook hun geweten betreffende .
Het doet me niet pijn aan mijn ogen maar door het zien met mijn ogen doet mijn hart zeer.

Anoniem zei

Enkele jaren geleden kregen Bethselem en Al Haq de geuzenpenning. Koningin en regeringsvertegenwoordigers die altijd aanwezig zijn bij een uitreiking, waren afwezig.
Al Haq voorzitter mocht het land niet uit en had een video contact met de bijeenkomst in Vlaardingen.
Gr. Jose

Anoniem zei

http://gulfnews.com/news/region/palestinian-territories/israelis-beat-man-who-saved-palestinian-pupils-1.982562

Anoniem zei

De link naar gulfnews was van mij dacht ik.

Annoniem= Corrie

Likoed Nederland zei

Dit was geen staatstelevisie die juichte, zoals bij de Palestijnen.

Overigens blijkt het ook nog een hoax te zijn:
http://cifwatch.com/2012/02/17/phoebe-greenwood-manages-to-vilify-israel-in-story-about-tragic-auto-accident/

Abu Pessoptimist zei

Likoed NL, natuurlijk was het geen hoax. Behalve bij die types van Cifwatch die bij slecht nieuws over Israel ALTIJD schrijven dat het een hoax was (ze ontkennen het trouwens niet helemaal, dit keer). Als het een hoax is, schrijf dan even een ingezonden brief naar Haaretz, misschien is het je ontgaan dat ik ook die krant aanhaalde.
En dat gezeur over de Palestijnse staats-tv gaat een beetje vervelen. Voor sommigen, zoals die Palestinian Media Watch types die daar steeds over beginnen, is zelf het feit dat familie via de tv de groeten mocht doen aan twee jongens uit Awarta die veroordeeld zijn voor de moorden in Yitzhar en geen bezoek mogen ontvangen, een bewijs van 'verheerlijking van terreur'.
Let wel: ik zeg niet dat er geen foute dingen worden gezegd of gedaan door de Palestijnse tv; wel dat die dingen door sommigen ontzettend uit hun verband worden gerukt en overdreven en ook dat dit soort zaken herhaaldelijk worden gebruikt om de de racistische en moordlustige uitwassen in Israel wit te wassen. Het lijkt me beter om onder ogen te zien dat ''some things are sometimes rotten in the state of Israel''.

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...