donderdag 23 februari 2012

Israel arresteert Palestijnen die uitgeruild werden voor Gilad Shalit opnieuw

  Updated. Israelische militairen hebben woensdag voor de derde maal deze week een man gearresteerd die in oktober 2011 onder de overeenkomst omtrent de uitwisseling van Gilad Shalit werd vrijgelaten. Majday al-Ajouly, 48, werd, evenals zijn vrouw en 18-jarige dochter, opgepakt bij een nachtelijke inval in het dorp Qaffin bij Tulkarem.
Maandag waren Abdul Rahman Ahmad Ishteiwi en Mahmoud Adnan Mahmoud Salim aangehouden in Qalqiliya. Ook zij waren bij de uitwisseling van gevangenen tegen Gilad Shalit in oktober vrijgelaten. 
Nog weer iets eerder, namelijk op 16 februari, werd  Hana Shalabi, 29,  uit het dorp Bruqin bij Jenin opgepakt. Ook zij werd na ongeveer twee jaar in administatieve hechtenis te zijn gehouden, vrijgelaten bij de Shalit-uitwisseling. Haar advocaat Shireen Iraqi zei dat Hana bij haar laatste arrestatie ten overstaan van haar familie was vernederd en geslagen. Ze is een hongerstaking begonnen die nu een week oud is. Hana is in opnieuw in administratieve detentie en opgesloten in een isoleercel.

De mensenrechtenorganisatie Addameer meldde in december dat Israel sinds de vrijlating van de eerste batch van 477 gevangenen voor Shalit op 18 oktober, weer 470 Palestijnen had aangehouden. De organisatie constateerde toen dat ''de Israelische gevangenissen weer opnieuw gevuld worden met vrijwel exact hetzelfde aantal Palestijnen als in oktober werd vrijgelaten''.
Ongeveer 40% van de Palestijnen in de bezette gebieden is op enigerlei tijdstip van hun leven door Israel opgepakt. De meeste arrestaties vinden plaats op grond van wat Israel 'veiligheidoverwegingen' noemt.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Wat erg he? Je mag tegenwoordig ook niks meer! Was U niet vergeten dat alle vrijgelaten gevangene - veroorldeelde terroristen, trouwens - een verklaring hebben ondertekend dat ze geen terreur meer zouden uitvoeren of promoten? En nee, die verklaringw as niet onder dwang getekend: de Hamas leiding stemde toe in de overeenkomst dat de gevangenen dit konden ondertekenen.
En diegenen die nu were opgepakt waren, zijn op heterdaad betrapt bij het actief voorbereiden van een terreur actie.
Was u vergeten te vermelden, dus ik denk: ach, ik zal even de feiten (FEITEN) erbij halen...

Abu Pessoptimist zei

Simon Soesan, leuk dat u met feiten komt. Alleen.. waar zijn ze? 1) Waarvan worden die opnieuw gearresteerde mensen beschuldigd? 2)Waarom is de opnieuw gearresteerde Hana Shalabi opnieuw in administratieve detentie? (dus zonder dat een aanklacht tegen haar is geformuleerd). En 3)denkt u echt dat het feit dat iemand door een Israelische militaire rechter is veroordeeld ook betekent dat hij ergens aan schuldig is? Op mijn blog heb ik gemeld dat volgens het jaarverslag van de militaire rechtspraak op de Westoever in nagenoeg 100% van de zaken een veroordeling wordt bereikt, waarschijnlijk een wereldrecord. Zie hier: http://abu-pessoptimist.blogspot.com/2011/11/militaire-aanklagesr-op-westoever.html
In sommige gevallen zullen die veroordeelden best schuldig zijn geweest. Maar toch niet in 100% van de gevallen???

Israel is begonnen met de evacuatie van Oost-Rafah in verband met een aanval

                                                              (Foto Ma'an News) Israel is maandag begonnen met het geven van opdrachten ...