dinsdag 28 april 2015

Israeli's slopen huizen en vruchtbomen

al-Nabi Salih - النبي صالح : الساحة
Nabi Saleh

Israelische autoriteiten en militairen hebben dinsdag vroeg een huis gesloopt in het dorpje Nabi Saleh in de regio Ramallah op de Westoever, zo hebben inwoners het persbureau Ma'an News gemeld. Tijdens de sloop werd geschoten met traangas en scherpe munitie. Het huis is eén van 13 huizen die Israel van plan is te slopen. Het was gebouwd voor 1967, dus voordat Israel de Westoever innam. De meeste huizen die Israel in Nabi Saleh wil slopen staan dichtbij de nederzetting Hallamish en stonden er allang voordat die werd gebouwd. De inwoners van Nabi Saleh zijn bang dat de sloop een voorbode is van uitbreidingsplannen van de nederzetting.
Maandag sloopt de Israeli's vier woningen in het dorp Jiftlik bij Jericho, in de Jordaanvallei, zo meldde een bron in het dorp.Dertig mensen werden dakloos door de sloop. de huizen zouden staan in en gebied dat tot ''militaire zone'' was verklaard. De huizen waren eigendom van Fathi ‘Abed Tariq, Mahmoud, Muhammad en Ya‘coup D‘ais.

Israel heeft in 2014 ongeveer 600 Palestijnse woningen op de Westoever en in Oost-Jeruzalem vernield, volgens cijfers van OCHA, het VN-Kantoor voor de Coördinatie van Humanitaire Activiteiten. Sinds 1967 gaat het om minimaal 27,000 Palestijnse huizen, zo heeft het Israelische Comitée tegen de Sloop van huizen (ICADH) berekend.
In Halhoul bij Hebron vernielden kolonisten maandag tientallen olijfbomen,  druivenranken en amandelboompjes. Hassan Akel, één van de eigenaren van het land waar dit gebeurde, meldde dat het ging om kolonisten van de nederzetting Karme Tzur. De schade was 85 wijnranken, 30 olijfbomen en een aantal amandelboompjes van een andere to inwoner van Halhoul.

Geen opmerkingen:

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...