donderdag 2 april 2015

Vluchtelingen van 'Wij zijn hier' weer de straat op

Aanstaande vrijdag organiseren de “Wij Zijn Hier”-vluchtelingen een demonstratie samen met studenten van de Hogeschool van Amsterdam. Uit de oproep: “BBB is no solution, eviction is no solution, on the streets is no solution. We want a real solution, that is permission to stay. Come and demonstrate with us for this!”
Demonstratie vrijdag 3 april
17:00 – 19:00 uur De Dam, Amsterdam
Facebook-updates
De gemeente Amsterdam stapte onlangs naar de rechter om de Vluchtgarage met “turbo spoed” te laten ontruimen. Het Amsterdamse gerechtshof gaf de gemeente deze week gelijk. “Wij Zijn Hier” schreef daarover: “Het gerechtshof in Amsterdam heeft vandaag in het hoger beroep over de ontruiming van de Vluchtgarage in Amsterdam Zuidoost de eerdere uitspraak van de voorzieningenrechter van 20 februari vernietigd. In die uitspraak was de ontruiming van de Vluchtgarage uitgesteld tot 1 mei, omdat de voorzieningenrechter het belang van de vluchtelingen om niet in de kou op straat te staan, liet voorgaan op het belang van de eigenaar van het pand, de stad Amsterdam, om daar een grasveld aan te leggen. De afgewezen vluchtelingen van We Are Here vinden het verschrikkelijk dat zij nu in weer en wind op straat worden gezet. Zij zijn het niet eens met deze uitspraak om de volgende redenen:

Klik hier voor de rest van het artikel

1 opmerking:

Jaap Hamburger, Broek in Waterland zei

Soms, maar vaker dan mij lief is, en met een zelfde schijn-heiligheid, creëren wij in NL onze eigen Palestijnen.

Hamas en Fatah sluiten met 12 andere fracties een akkoord over een interim-regering

 Veertien Palestijnse groeperingen hebben in Beijing een akkoord gesloten dat mikt op het vestigen van een gezamenlijke regering die na aflo...