maandag 20 april 2015

Israel sloopt Bedoeïenendorp voor de 83ste keer


Beeld van één van de vorige keren dat Al-Araqib werd verwoest. (Foto Activestills.org)

Israelische bulldozers hebben maandag het Bedoeïenendorp Al-Araqib in de Negev voor de 83ste keer verwoest, zo hebben plaatselijke actievoerders gemeld. Op dezelfde dag werd ook een huis vernield in het dorp Atir, waar een familie van 12 personen in woonde.
Activist Aziz Siyah Abu Mdeighem vertelde Ma'an News: "Ze lachen naar ons nadat ze onze huizen hebben verwoest en vragen spottend: 'Hoe gaat het?' Ze hebben geen respect voor Palestijnen. Maar we zullen hier blijven ook al verwoesten ze Al-Araqib 100 keer."
De bewoners van Al-Araqib werden in 1951 door Israel van de plek van hun dorp verjaagd, maar kwamen terug omdat zij hier al tientallen jaren woonden en altijd belasting hadden betaald, eerst aan de Ottomaanse heersers, later aan de Britten.  Israel erkent hun rechten echter niet en wil de grond hebben om er een bos te kunnen stichten. De strijd tussen de bewoners en de Israelische overheid is nu al zeker vijf jaar aan de gang.

Al-Araqib en Atir maken deel uit van een 40-tal (Bedoeïenen)dorpen in de Negev die Israel niet heeft erkend. De enkele tienduizenden inwoners van deze dorpen kunnen volgens Israel geen aanspraak maken op landbezit.Israel heeft sinds het begin van dit jaar al een 100-tal huizen gesloopt. De bezitters van meerdere honderden andere huizen hebben te horen gekregen dat hun huizen ook op de nominatie staan om te worden vernield.

Geen opmerkingen:

Israel is begonnen met de evacuatie van Oost-Rafah in verband met een aanval

                                                              (Foto Ma'an News) Israel is maandag begonnen met het geven van opdrachten ...