zondag 26 april 2015

Palestijn die soldaat aanviel doodgeschoten in Hebron, politieagenten gewond bij 'auto-aanslag'

Duizenden woonden zondag de begrafenis bij van Mahmoud Abu Jheisha uit Idhna. (Ma'an).

Updated (zie onder) Een Israelische militair heeft zaterdag in Hebron op de Westoever een jonge Palestijn doodgeschoten die hem had gestoken met een mes. Dit gebeurde nadat eerder op de dag een Palestijnse jongen van 17 uit At-Tur door Israelische soldaten was doodgeschoten bij een checkpoint in Jeruzalem.
De directeur van de Ibrahimi moskee, in de nabijheid waarvan het incident zich afspeelde, zei tegen het persbureau Ma'an News dat de soldaat zeker drie keer werd gestoken. Volgens Israelische kranten liep hij wonden op aan het hoofd en de borst en was hij vrij ernstig gewond. Update. De Palestijn werd later geïdentificeerd als Mahmoud Abu Jheisha (20) uit Idhna bij Hebron. Duizenden woonden zondag zijn begrafenis bij. Eerder was hij door omstanders foutief geïdentificeerd als Assad al-Salayma (20). Zijn vader vetelde dat hij hd willen bidden in de Ibrahimi moskee in Hebron. Het persbureau AFP meldde dat het incident zich voordeed toen Israelische soldaten Palestijnen had tegengehouden bij het binnengaan van de Ibrahimi-moskee.
Na het doodschieten van de 17-jarige Ali Abu Ghannam waren verschillende wijken van Jeruzalem zaterdag het toneel van heftige rellen. (Foto Ma'an).

. Vier leden van de Israelische grenspolitie zijn zaterdagavond gewond geraakt bij een ''auto-aanslag'' in At-Tur in de buurt van de Olijfberg in Oost-Jeruzalem. Dat gebeurde na een dag van onlusten in At-Tur die volgden op het doodschieten van de 17-jarige Ali Abu Ghannam bij een checkpoint in de nacht van vrijdag op zaterdag. Bij deze onlusten raakten 25 Palestijnen gewond. De vier leden van de politie werden geschept door een auto die het trottoir opreed. Drie van hen liepen lichte verwondingen op, één werd matig ernstig gewond. De Israelische politie hield zondagmorgen een verdachte aan, de 31-jarige Fadi Saleh uit het vluchtelingenkamp Shu'afat bij Jeruzalem. Na de aanslag waren er volgens YNet onlusten in meerdere wijken van Jeruzalem, waaronder At-Tur, Silwan, en de Islamitische wijk in de Oude Stad.

Geen opmerkingen:

Netanyahu gaat ten langen leste akkoord met uitstel, maar het is de vraag of dat genoeg is

Netanyahu heeft maandag in de loop van de dag besloten de voortgang van zijn wetgevend proces tijdelijk te stoppen, vermoedelijk tot na het ...