woensdag 8 april 2015

Israelische leger schiet Palestijn dood die soldaten zou hebben aangevallen met een mes

Security forces standing over the body of a Palestinian who stabbed two Israelis near Shiloh Leger en politie bij het lichaam van de dode Palestijn. ( Foto Haaretz)

Updated. (zie onderaan). Een Palestijnse man is woensdagochtend doodgeschoten op de Westoever nadat hij twee Israelische militairen had aangevallen met een mes. Het Israelische leger heeft dat meegedeeld. 
Eén van de twee soldaten is gestoken in hoofd en nek en verkeert in kritieke toestand, de andere is niet al te ernstig gewond aan de rug. Het incident vond plaats bij het Shilo kruispunt, bij de Palestijnse plaats Sinjil en op de weg naar de Joodse nederzetting Maale Levona. De militairen maakten deel uit van extra-eenheden die waren ingezet om de wegen voor Joden te beveiligen in verband met Pesach, het joodse paasfeest. De Palestijn werd doodgeschoten door de niet al te ernstig gewonde militair, volgens het leger.
Update: De dode Palestijn is geïdentificeerd als de 27-jarige Muhammad Jasser Abdullah Kararah. Palestijnen uit de omgeving vertelden het persbureau Ma'an dat de Israeli's na het incident razzia's uitvoerden in diverse plaats rond Ramallah, zoals Sinjil, Turmusayya, al-Luban al-Sharqiya, en al-Luban al-Gharbiya. Daarbij werden zeven Palestijnse jongeren meegenomen om de dode Palestijn te identificeren die geen identiteitsbewijs bij zich had. Enkele jongeren zeiden dat Kararah een schotwond in het hoofd had. Naast hem lag een mes. Daarop was geen bloed te zien.

1 opmerking:

Elisabeth zei

De kop in Haaretz was:
"Two Israeli soldiers wounded in West Bank stabbing"

Oeps, was er ook nog een dode Palestijn bij? Geen ruimte voor in de kop hoor.

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...