vrijdag 25 september 2015

Derde Palestijn in een week overleden als gevolg van Israelische kogels


De begrafenis van Ahmed Khatatbeh. (Foto Ma'an)

Een derde Palestijn is deze week overleden aan schotwonden opgelopen doordat Israelische militairen hem neerschoten. Het was de 26-jarige Ahmad Izzat Khatatbeh, die vorige week vrijdag bij het checkpoint bij Beit Furik, ten zuiden van Nablus en dichtbij de nederzetting Itamar, levensgevaarlijk werd gewond door schoten in schouder, buik en borst.
Volgens het Israelische leger was er bij het checkpoint een molotovcocktail naar een militair voertuig gegooid. De soldaten reageerden daarop met het neerschieten van Khatatbeh, die zij ervan verdachten de cocktail te hebben gegooid en het arresteren van iemand anders die zij daar eveneens van verdachten.
Khatatbeh's dood komt een dag na de begrafenis van het 18-jarige meisje Hadil al-Hashlamoun, dat woensdag werd doodgeschoten bij een checkpoint in Hebron. Zij werd er valselijk van beschudligd te hebben willen aanvallen met een mes.
Nog een dag eerder werd de 21-jarige Dia al Talahmeh, gedood bij een wegversperring die Palestijnen hadden opgeworpen in het dorp Khursa in Zuid-Hebron. Volgens het Israelische leger werd de man gedood doordat een handgranaat die hij had willen gooien voortijdig afging. Ooggetuigen zeiden echter dat de man door Israelische militairen was doodgeschoten.
Volgens een telling van OCHA, het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Activiteiten van de VN, zijn nu sinds het begin van het jaar 2015 26 Palestijnen door Israelische militairen gedood.

Geen opmerkingen:

Het Westen moet nu met sancties en een wapenembargo een einde aan de moordpartij in Gaza afdwingen

Francesca Albanese zei het zaterdag al, nadat een dag eerder het Internationaal Gerechtshof (ICJ) Israel opdracht had gegeven de strijd te s...