vrijdag 4 september 2015

Israel zet verdrijving Bedoeïenen voort: sloop van zeven behuizingen en tenten bij Taibeh


(Foto WAFA)

Israelische eenheden uitgerust met bulldozers hebben donderdag zeven onderkomens en bouwsels ten behoeve van de landbouw verwoest van Bedoeïenen van de Ka'abnah clan  bij de plaats Taibeh ten oosten van Ramallah. Hierbij werden 25 mensen dakloos. Tijdens het uitvoeren van de vernielingen werden de Israeli's aangevallen door de bewoners. Daarbij vuurden de Israeli's waarschuwingsschoten af in de lucht.
Een lid van de familie Ka‘abnah schatte de schade op 40,000 shekel (ongeveer 8.000 euro). Mukhtar (dorpshoofd) 'Ayed Mousa vertelde het Palestijnse persbureau WAFA dat de gemeenschap afgelopen maandag van de Israeli's te horen had gekregen dat ze weg moesten, omdat anders de boel zou worden gesloopt.
Israel is al geruime tijd bezig de Bedoeïenen te verdrijven die wonen in de Jordaanvallei en andere delen van de zogenoemde Area C, het deel van de Westoever waarin de nederzettingen liggen en dat volledig onder Israelisch bestuur valt. Alleen al in de maand Augustus werden tussen de 50 en 60 huizen, tenten, schuren en andere structuren van de Bedoeïenen bij Jeruzalem of in de buurt van Jericho, in het zuiden van de Vallei van de Jordaan, gesloopt. In het noorden van de Jordaanvallei worden Bedoeïenen om de haverklap ''tijdelijk geëvacueerd'' ten behoeve van militaire oefeningen. Die oefeningen hebben eveneens tot doel de Bedoeïenen te verjagen. Ditmaal waren dus Bedoeïenen in het midden van de Jordaanvallei aan de beurt.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...