woensdag 2 september 2015

Dit is een foto van een arrestatie


 Dit was het huis van de familie Abu al-Hija in Jenin op de Westoever. Israel vernielde het maandagavond bij de ''arrestatie'' van de eigenaar. Dat gebeurde tijdens een inval waaraan zo'n 40 militaire voertuigen deelnamen. Er braken daarbij botsingen uit met Palestijnen waarbij een lid van de Israelische grenspolitie door kogels gewond raakte. Later bleek dat hij was geraakt door ''vriendelijk vuur'' van de eigen Israelische troepen. 

Een lid van de Islamitische Jihad, Bassam al-Saadi, werd tijdens de inval gearresteerd. Israel wilde ook Majdi Abu al-Hija oppakken, die in een communiqué van het leger werd aangeduid als een ''activist van Hamas'. De Israeli's dachten dat hij zich in zijn  huis bevond en zich niet wilde overgeven. Daarop stelden zij ''de pressure cooker procedure'' in werking, waarbij met raketten en/of tankgranaten op het huis wordt geschoten en het huis uiteindelijk wordt vernield. De te arresteren Palestijn wordt daarbij dan gedood, ofwel doordat hij wordt getroffen, ofwel omdat hij onder het puin bedolven raakt. Maandag in Jenin werd een D9 bulldozer ingezet. Majdi Abu al--Hija bleek uiteindelijk niet thuis, zodat hij alsnog met zijn twee zoons kon worden gearresteerd.  Omwonenden zeiden dat hij vroeger Hamas-lid was geweest. Tegenwoordig werkte hij echter voor de gemeente Jenin, volgens hen.  (Foto AP)

Geen opmerkingen:

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...