woensdag 2 september 2015

Twaalfjarige Palestijn doet zich voor als ouder om Israelische soldaat te misleiden


De video hierboven dateert van 28 augustus en is intussen de hele wereld over gegaan: Israelische soldaat arresteert de 12-jarige Mohammed Tamimi. Maar het 13-jarige zusje van Mohammed, Ahed, zijn moeder Narriman en andere vrouwen komen hem te hulp en de soldaat moet Mohammed laten gaan. Het spreekt vanzelf dat de beelden in scène zijn gezet om het Israelische leger, dat zoals bekend het meest morele leger ter wereld is, in een kwaad daglicht te stellen. Het leger heeft in een verklaring gezegd dat de soldaat niet wist dat Mohammed 12 was. En inderdaad, iedereen die de video bekijkt kan zien dat de jongen zich veel volwassener voordoet dan hij blijkbaar was en dat het heel begrijpelijk is dat de soldaat dacht dat de Mohammed veel ouder was.
 De jongen had een steen naar hem gegooid met zijn arm die in het gips zat en zogenaamd gebroken was bij een incident dat zich eerder die week had voorgedaan toen het leger die week Mohammeds dorp Nabi Saleh was binnengevallen. Maar iedereen weet dat het het meest morele leger ter wereld nog nooit iemands arm heeft gebroken, dus dat dat verhaal van dat gips was gespeeld. Dat was een uiting van ''Pallywoord'' (de naam voor ''incidenten'' die worden gefaket om de Israeli's zwart te maken). De Daily Mail, de enige krant die een natuurgetrouw verslag van de gebeurtenis gaf, heeft dat terecht opgemerkt.  
Deze krant meldde ook dat Ahed de soldaat had ''gebeten''. Wat de Daily Mail niet vermeldde is dat Ahed en moeder Narriman zich na het incident in een ziekenhuis hebben laten behandelen. Maar dat moet ook een onderdeel van het Pallywoord-spel  geweest zijn en is daarom een verwaarloosbaar detail. 
Gelukkig was er ook in Nederland een stem die gebeurtenis in het juiste perspectief wist te plaatsen, namelijk Christenen voor Israel (CvI), een organisatie die zoals bekend altijd heel betrouwbaar nieuws over Israel brengt, namelijk uitsluitend nieuws zoals dat door de Israelische overheid zelf wordt verspreid. Dankzij CvI weten we dat de familie Tamimi uit Nabi Saleh (waartoe Mohammed en Ahed behoren) ''een Palestijns activistengezin is dat erom bekend staat dat ze confrontaties uitlokken met Israëlische soldaten, die confrontaties op beeld vastleggen en deze beelden vervolgens via internet en social media verspreiden''. De familie Tamimi heeft '' een bedenkelijke geschiedenis als het gaat om ‘incidenten’ met IDF-soldaten'', aldus CvI.
 Dat klopt. Op 9 december 211 werd de 28-jarige Mustafa Tamimi gedood door een Israelische militair die van dichtbij een traangasgranaat in zijn gezicht schoot. In 2012 werd de vader van Mohammed en Ahed Tamimi, Bassem Tamimi, tot 13 maanden veroordeeld op basis van de getuigenissen van een drietal 14- en 15-jarige kinderen die 's nachts van hun bed waren gelicht. En onlangs werd Narriman Tamimi, de moeder van  de Mohammed en Ahed in haar been geschoten.
Het spreekt vanzelf dat dit allemaal Pallywood is, aanstellerij en incidenten die zijn ''gefaked'. Het is trouwens ook volkomen onbegrijpelijk dat het dorp Bani Saleh al jaren demonstreert (zijzelf jokken dat die demonstraties ''geweldloos'' zijn) tegen de Israelische aanwezigheid op de Westoever. Die aanwezigheid heeft hen immers een hoog ruim 700 kilometer lang ''Afscheidingshek en -Muur'' gebracht die hen in bescherming neemt tegen hun eigen agressieve mentaliteit, terwijl er ook nederzettingen zijn gekomen op land van hun dorp dat er toch maar dor en ongebruikt bijlag en dus nergens toe diende. Die nederzettingen brengen hen beschaving en bovendien werkgelegenheid in plaats van hun primitieve landbouw. Ze horen dankbaar te zijn, zo wordt hun land tenminste goed gebruikt.  

3 opmerkingen:

Trees zei

Geweldig Abu.

Anoniem zei

hulde aan de schrijver. het is om van te janken

Unknown zei

Hear! Hear!

Israeli's schieten op begrafenis de zesde Palestijn dood van deze week

Shawkat Awad Israelische militairen hebben donderdag opnieuw een slachtoffer gemaakt in Beit Ummar op de Westoever. Tijden de begrafenis van...