woensdag 8 juni 2016

Tel Aviv: drie doden, vijf gewonden bij schietpartij door Palestijnen

 Bloed in het restaurant (Foto YNet).

Bij een schietpartij in de Israelische stad Tel Aviv zijn woensdagavond drie doden gevallen en vijf gewonden. Van deze vijf is er één in  levensgevaar. De schietpartij deed zich voor bij de Saroma markt, een populaire plek in de stad, die gelegen is naast het militaire hoofdkwartier en het ministerie van Defensie.
Er waren twee aanvallers, beiden lid van een Palestijnse familie waarvan de naam nog niet bekend is gemaakt, uit Yatta, een stad ten zuiden van Hebron op de Westoever, aldus politiewoordvoerster Luba al-Samri. Zij hadden zich als orthodoxe Joden verkleed en iets te eten besteld in het restaurant. Plotseling stonden zij echter op en begonnen in het wilde weg om zich heen te schieten.
Eén van de twee werd vervolgens neergeschoten en ligt levengevaarlijk gewond in een ziekenhuis. De ander werd lichter gewond en werd gearresteerd. De mannen gebruikten bij hun aanval zelfgemaakte automatische wapens. Verdere bijzonderheden zijn nog niet bekend.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik ben twee jaar geleden geweest in Yatta geweest, heeft diepe indruk op mij gemaakt, wat een onrecht, wat een ellende daar. Vernietiging van bezittingen, aanvallen door kolonisten op gezinnen met jonge kinderen en ga maar zo door. Vond dit filmpje op internet,
https://www.youtube.com/watch?v=45RQq3Maykg
gr. Jose

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...