woensdag 15 juni 2016

Israelische marine brengt weer 10 vissers en vier boten uit Gaza op

 (Ma'an)
De Israelische marine heeft woensdag weer een keer 10 vissers uit de Gaza-strook opgebracht. Ook weden vier boten in beslag genomen. Een correspondent van het Palestijnse persbureau WAFA meldde dat Israelische marineschepen een aantal vissersschepen beschoot en vervolgens tot arrestaties en het afpakken van de boten overging.
De tien arrestanten, die werden aangehouden op een afstand van zes mijl uit de kust, waren Zayed Taroush, Ismail Taroush, Fadi Debo, Abdullah Taroush, Ahmad Zaqout, Fahad Baker, Diab Baker, Eid Baker, Rami Baker, and Bayan Baker. Ze werden opgebracht naar de haven van Ashdod.  
Update: Later op de dag werden allen weer vrijgelaten, op de Diab Baker en Rami Baker na. Twee boten werden niet teruggegeven. (Einde update).
 Ook op 22 mei werden eveneens tien vissers gearresteerd, en vijf boten in beslag genomen nadat het vuur op ze was geopend. In de loop van dit jaar werd al tenminste 140 keer het vuur op vissers geopend. Daarbij raakten 24 mensen gewond en werden ook 16 boten beschadigd, volgens het Palestijnse Centrum voor de Mensenrechten (PCHR).
In een ander incident gingen Israelische militairen woensdagmorgen bij Rafah ook weer de grens over om landbouwgrond aan de grens om te ploegen. Getuigen zeiden dat ze vier bulldozers hadden gezien die daarmee bezig waren. Dit soort incidenten is schering en inslag in de Gazastrook die zogenaamd niet is bezet. Dinsdagnacht werd er ook een luchtaanval gerapporteerd op een landbouwgebied in Juhr Addik in het zudien van de Strook. Er waren geen gewonden.

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...