dinsdag 21 juni 2016

Israeli's schieten per ongeluk tiener dood en verwonden drie anderen ernstig

Mahmoud Badran. 

Israelische militairen hebben dinsdagochtend vroeg ten westen van Ramallah het vuur geopend op een auto waarin een aantal Palestijnse tieners zat dat terugkeerde van een bezoek aan het zwembad. De 15-jarige Mahmoud Raafat Badran werd bij de schietpartij gedood. Drie andere tieners raakten zwaar gewond door kogels in hun borst en hoofd. 
De Israelische site YNet meldt dit onder de misleidende kop ''Palestinian boy killed in violent clash on route 443'' dat dit zich voordeed nadat Palestijnse jongeren auto's hadden bekogeld op deze weg 443, die  alleen voor Israeli's is en voor een groot deel door bezet gebied loopt. De ''violent clash'' zou eruit hebben bestaan dat een Israeli en twee buitenlanders licht gewond waren geraakt nadat hun auto door stenen was geraakt. (Zij werden naar het ziekenhuis vervoerd, waar twee van hen na behandeling naar huis konden). Militairen die te hulp waren geroepen zagen ook een olievlek op de weg die daar volgens hen expres was aangebracht.
YNet meldt dat de militairen op de weg reden, toen zij op een parallelweg de auto met de Palestijnse tieners zagen die zij aanzagen voor een ''auto van de terroristen''.
Zij openden onmiddellijk het vuur. Daarbij werd Mahmoud Badran gedood, en raakten de broers Dawood en Muhammad Isam Kharroub, evenals Ahd Ikram Suleiman levensgevaarlijk gewond. Twee van de drie liggen nu in het regeringsziekenhuis in Ramallah, één werd naar het Israelische Haddassah-ziekenhuis in Ein Karem gebracht.
Een Israelische legerwoordvoerder bevestigde tegenover het persbureau Ma'an dat na een incident waarbij jongeren stenen naar auto's van kolonisten hadden gegooid ''Israelische militairen op de verdachten hadden gevuurd en per ongeluk omstanders hadden geraakt''. Er werden overigens ook een paar jongeren gearresteerd
De woordvoerder voegde er het standaard-zinnetje aan toe dat de zaak ''in onderzoek is''. Daar voeg ik, AbuP, op mijn beurt maar aan toe dat we dat kennen, dat van die onderzoeken. Je zult zien: de militairen die voor deze Wild West-scène verantwoordelijk waren zullen ongetwijfeld zeer zwaar worden gestraft. En de ouders van die tieners krijgen allemaal royale schadevergoedingen. Ja hoor, echt.

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...