donderdag 30 juni 2016

Israelische en Palestijnse tiener gedood bij aanslag in nederzetting Kiryat Arba, één man gewond

Hallel Yaffa Ariel
Een meisje van 13, Halleel Yaffa Ariel, is donderdagmorgen met messteken gedood bij een aanval in de nederzetting Kiryat Arba bij Hebron. Een Palestijnse jongen was  kort tevoren over de omheining van de nederzetting geklommen en haar slaapkamer binnengedrongen, in een huis aan de rand van de nederzetting. Hij stak het meisje, dat lag te slapen, verschillende malen in haar bovenlichaam. Zij werd later in het ziekenhuis dood verklaard.
Veiligheidsmensen die waren gewaarschuwd doordat het alarm afging toen de Palestijn over het hek klom, hoorden gegil en drongen eveneens de slaapkamer binnen. De eerste van hen, een 31 jarige man, werd door de aanvaller in het gezicht gestoken. Daarna werd deze zelfde man door meerdere kogels geraakt. Het bleek dat hij was geraakt door zijn collega's die de dader wilden neerschieten. Hij is gewond afgevoerd maar niet in levensgevaar. De collega's schoten intussen ook de aanvaller dood.  Hij werd geïdentificeerd als de 17jarige Muhammad Nasser Tarayra, uit het dorp Bani Naim.

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...