donderdag 2 juni 2016

Israelische militairen schieten weer vrouw dood

Ansar Harasha
Israelische militairen hebben donderdag weer een vrouw doodgeschoten die volgens hen probeerde een soldaat te steken. Volgens een militaire woordvoerster was er ''een poging te steken'' bij een militair checkpoint bij het dorp Anabta in het noorden van de Westoever. De soldaten beantwoordden  deze poging door op de vrouw te schieten, waarbij ze werd gedood, aldus de woordvoerster. Niemand raakte gewond.
Het slachtoffer werd later geïdentificeerd als de 25-jarige Ansar Hussam Harasha, uit het dorp Qaffin ten noordoosten van Tulkarem. Zij was getrouwd en moeder van twee kinderen. Errab Foqoha, woordvoerster van de Palestijnse Halve Maan, vertelde Ma'an dat de Israeli's verhinderden dat een ambulance van de organisatie Ansar te hulp kwam. De bemanning van de ambulance zag haar liggen. Ze werd later meegenomen door een Israelische ambulance.

Het aantal Palestijnen dat op deze manier sinds oktober 2015 door Israeli's is gedood ligt intussen een stuk boven de 200. Het aantal Israeli's dat in die tijd bij Palestijnse aanslagen omkwam ligt in de buurt van de 30. Een flink aantal van de Palestijnse doden viel door overmatig gebruik van geweld van Israeli's. Dit werd bevestigd door een organisatie als de VN die een aantal gevallen uitzocht. Toch neemt vreemd genoeg vrijwel niemand aanstoot aan dit racistische Israelische gedrag.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...