vrijdag 24 juni 2016

Israeli's schieten meisje dood na verkeersongeluk bij nederzetting Kiryat Arba

 De kapotte auto, met kogelgaten in de voorruit. (Via Twitter)

Israelische militairen hebben vrijdag een 18- jarig meisje doodgeschoten dat even tevoren verwikkeld was geweest in een frontale botsing bij de ingang van de nederzetting Kiryat Araba, vlakbij de stad Hebron op de Westoever. Ooggetuigen vertelden het persbureau Ma'an dat zij zagen hoe een rode auto door Israelische militairen zwaar onder vuur werd genomen. Foto's laten zien dat de voorruit diverse kogelgaten vertoonde. Een foto onder dit stukje laat zie dat ook de zijruiten uit de auto waren geschoten.
 De inzittende, de 18-jarige Majd al-Khadour, overleed, zo bevestigde het Palestijnse ministerie van Gezondheid. Het was niet duidelijk of haar voordien nog medische hulp was verleend. Zij was met haar auto frontaal gebotst op een stilstaand Israelisch voertuig. Twee mensen van rond de 50 jaar werden daarbij licht gewond. Zij werden afgevoerd naar het Medische Centrum Shaare Zedek. 
Een woordvoerder van het Israelische leger verzekerde het persbureau Ma'an dat een Palestijnse vrouw een ''ram-aanval'' met een auto had uitgevoerd nabij de nederzetting Kirya Araba en dat militairen haar hadden gedood. Palestijnse sociale media schreven echter dat getuigen van het incident hadden gemeld dat het een dom verkeersongeluk leek te zijn  geweest en niet een vooropgezet plan om een aanval uit te voeren. Zelfs de krant Haaretz, die in dit soort gevallen gewoonlijk klakkeloos de lezing van het leger overneemt, schrijft ''dat niet duidelijk was of het ging om een ongeluk of een opzettelijke aanval''.
Duidelijk is in ieder geval wel dat de 18-jarige Majd gewoon uit de auto gehaald had kunnen worden in plaats van met kogels te worden doorzeefd. Haar onnodige dood komt slechts een paar dagen nadat Israelische militairen ten onrechte een auto onder vuur namen in de buurt van Ramallah, waarbij de 15-jarige Mahmoud Badran werd gedood en vier van zijn vrienden, met wie hij terugkeerden van een een avond die zij in het zwembad hadden doorgebracht, ernstig tot zeer ernstig gewond raakten. En dat was weer kort nadat de 21-jarige Arif Jaradat uit Sair met het Downsyndroom, was overleden, ruim een maand nadat hij door militairen tijdens een opstootje in de rug was geschoten. Het Israelische leger, zo is wel duidelijk, handhaaft rechtvaardig en gestreng de openbare orde op de Westoever.

3 opmerkingen:

Elisabeth zei

Doorrijden na een ongeval lijkt me voor Palestijnen zo langzamerhand een levensreddende noodzaak ipv een misdrijf/overtreding.

André zei

Dat krijg je als je een antisemitische aanslag pleegt en probeert joden dood te rijden die bij de bushalte staan.
Moet je er wel bij vertellen.

Abu Pessoptimist zei

André,
Het kan best zijn dat deze jonge moeder antisemitisch was en dat ze probeerde Joden dood te rijden. Alleen stonden die niet bij de bushalte op een bus te wachten, maar zaten ze in een auto. Dat moet je er wel bij vertellen.
Het is best dat je commentaar geeft, maar doe het dan wel goed. En geef de volgende keer je echte naam en een emailadres.

Honger wordt acuut, maar de VS houden voor de derde keer een bestand in Gaza tegen

Met moeite is nog een vrachtauto te onderscheiden. (Foto Arab48) De VS hebben een zware verantwoordelijkheid op zich geladen door dinsdag vo...