woensdag 27 maart 2019

Gaza: Israel bombardeert, nog geen bestand

Ismail Haniye voor de ruïne van zijn kantoor.

Israelische vliegtuigen hebben woensdag nog diverse plaatsen in de Gaza-strook gebombardeerd.Dat gebeurde nadat het Iron Dome afweersysteem volgens het Israelische leger een raket boven Ashkelon had onderschept. Er werd schade aangericht op een plaats ten oosten van Rafah. Ook werd een elektriciteitsnetwerk beschadigd. Eerder werd ook de haven bij Khan Younis met raketten beschoten. Er zou aanzienlijke schade zijn aangericht.
Een Egyptische delegatie werkt intussen aan een duurzaam staakt-het-vuren. Hamas liet al eerder weten dat het daartoe bereid was, maar Israel, dat reserves naar de grens heeft gedirigeerd, hield de boot af. Een eis die de Israeli's stelden was dat de demonstraties bij de grens zouden ophouden. Daar wil Hamas kennelijk niets van weten. Ismail Haniye, de hoogste chef van Hamas, hield een persconferentie bij zijn maandag platgebombardeerde kantoor. Hij zei dat de Israeli's de ''boodschap hadden gekregen'' zonder verder uit te wijden. Hij zei ook dat het kantoor zal worden herbouwd en dat aanstaande zaterdag een grote algemene staking en een massademonstratie worden gehouden ter gelegenheid van de verjaardag van de demonstraties die op 30 maart 2018 begonnen.

Israel had intussen maandag en dinsdag 66 luchtaanvallen uitgevoerd op 34 doelen in Gaza. Daarbij werden twee mensen gewond en werden tientallen midden in de nacht en in de kou gedwongen hun huizen te verlaten. De Palestijnse minister van Publieke Werken, Mufid al-Hasayneh, meldde dat bij dit alles 30 woonhuizen zijn vernield en tenminste 500 werden beschadigd. Het Palestijnse Centrum voor de Mensenrechten (PCHR) zei dat 13 families (70 mensen van wie 44 kinderen en 14 vrouwen) dakloos werden. Vier van deze families (29 mensen) moesten hun huis evacueren in het kader van een luchtaanval die gemunt was op een verzekeringskantoor op de 1e verdieping van een flatgebouw waarin ook woonhuizen waren gevestigd.

1 opmerking:

Anoniem zei

Thank you for sharing
https://aab-edu.net/

Peuter Mohammed Tamimi overleden als gevolg van een Israelische kogel

  Mohammed Tamimi De 2,5 jaar oude peuter Mohammed HaythamTamimi uit Nabi Saleh is maandag in een Israelisch ziekenhuis overleden. Hij was v...