maandag 18 maart 2019

Tweede Israeli overlijdt als gevolg van aanval Palestijn, een derde is gewond

Gal Keidar
Update. Een Palestijnse aanvaller heeft zondagmorgen een Israelische soldaat doodgeschoten en twee anderen verwond. Eén van deze gewonden is maandag overleden. De doden zijn de 19-jarige sergent Gal Keidar en de 47-jarige rabbijn Achiad Ettinger. Een derde man, een soldaat verkeert nog in ernstige toestand.
De Israelische pers is niet erg duidelijk over de toedracht van de aanval. Volgens het verhaal van maandag zou de aanvaller Keidar hebben gedood, diens geweer hebben gepakt en bij de Gitai-kruising op auto's hebben geschoten. Eén van de auto's was van de rabbijn, vader van 12 kinderen en leider van een yeshiva, die kennelijk gewapend was en op hem geschoten heeft voor hij zelf werd neergeschoten. 

Achiad Ettinger
Volgens Israel is de dader een 19-jarige jongen, Omar Abu Laila uit het dorp az-Zawiya. Israelische troepen hebben zijn broer, een tiener, gearresteerd en zijn vader ondervraagd en weer vrijgelaten. De plaatsen Salfit, Haris, Deir Istiya, en Kifl Haris zijn van de buitenwereld afgesloten. Andere dorpen worden doorzocht.

Geen opmerkingen:

Israel hervat zijn moorddadige aanvallen op Gaza, nu alweer tenminste 32 doden

Archieffoto. Persbureau Wafa  Israel heeft vanmorgen om 7 uur zijn heilloze wraakactie tegen Gaza hervat. Volgens een communiqué  van het Is...