dinsdag 12 maart 2019

Weer overlijdt gewonde in Gaza en doden Israeli's een man op de Westoever

De dode Yasser Shweiki in Hebron (Foto Shehab News)

Updated. Opnieuw is, net als ik dag eerder berichtte, een  Palestijn uit de Gazastrook overleden als gevolg van verwondingen die hij opliep op 1 maart toen hij bij het Bureij kamp werd neergeschoten door Israelische soldaten, terwijl op de Westoever een andere man werd doodgeschoten omdat hij een aanval zou hebben willen plegen met een mes.  De man in Gaza overleed maandag.
Mousa Mohammed Mousa
Hij was de 23-jarige Musa Mohammad Musa uit Deir al Balah. Musa was al de tweede gewonde man die deze week in Gaza overleed. Zijn dood brengt het aantal in Gaza door Israelisch toedoen overleden personen sinds 30 maart 2018 op 265. Het aantal gewonden ligt in de buurt van de 26.000.
De dode man in Hebron was de 27-jarige Yasser Fawzi Shweiki. Volgens het leger probeerde hij een aanval uit te voeren met een mes. Hij werd neergeschoten en medici werden tegengehouden zodat hij doodbloedde. Palestijnse getuigen zeggen dat de man, die werkte voor de plaatselijke Shari'a rechtbank,  aankondigingen verspreidde.

Geen opmerkingen:

Israel hervat zijn moorddadige aanvallen op Gaza, nu alweer tenminste 32 doden

Archieffoto. Persbureau Wafa  Israel heeft vanmorgen om 7 uur zijn heilloze wraakactie tegen Gaza hervat. Volgens een communiqué  van het Is...