vrijdag 22 maart 2019

Weer twee doden bij demonstraties in Gaza

Nidal Shatat
Israelische scherpschutters hebben vrijdag weer twee mensen in Gaza gedood tijdens protesten in het kader van de Grote Mars van de Terugkeer, zo hebben medische kringen gemeld. Behalve de twee doden waren er nog 37 anderen die gewond raakten door scherpe munitie. Drie van hen verkeren in ernstige toestand.
De doden waren de 28-jarige Nidal Abdel Karim Shatat uit het Bureij kamp en de 24-jarige Jihad Munir Harara uit de wijk Shuja'iyeh van Gaza-stad. De Israelische soldaten schoten behalve met scherp ook een ware barrage af met met traangas- en stungranaten. Een groot aantal mensen kreeg hierdoor ernstige ademhalingsmoeilijkheden. Ook een aantal leden van het medische personeel overkwam dat. Ten oosten van het Bureij kamp werden traangas- en stungranaten afgevuurd op een ambulance. De auto raakte beschadigd.
Jihad Harar
Het aantal mensen in Gaza dat sinds 30 maart 2019 door Israelisch toedoen is gedood in Gaza bedraagt na de dood van weer twee mensen 267. Op de Westoever werden eerder deze week vier Palestijnen doodgeschoten. In totaal werden dus deze week zes Palestijnen door Israeli's gedood.

Geen opmerkingen:

Het wordt tijd om eindelijk eens kritiek op Israel te gaan onderscheiden van antisemitisme

Ach antisemitisme. Harry van Bommel, Kamerlid voor de SP, liep in 2009 mee in een mars die werd gehouden om te protesteren tegen de Israelis...