maandag 11 maart 2019

Israeli's doden man in Jericho en in Gaza overlijdt weer een gewonde

Israelische militairen hebben zondagmorgen vroeg een 22-jarige Palestijn doodgeschoten bij een checkpoint op weg nr 90 bij Jericho. Volgens het Palestijnse ministerie van Gezondheid was zijn naam Salameh Salah Kaabneh.  Er waren geen getuigen. Het Palestijnse persbureau Wafa meldde dat  de lezing van het leger was dat hij probeerde de soldaten aan te rijden. Er zouden nog twee andere mensen in zijn  auto hebben gezeten, maar die wisten te vluchten.
Bassam Safi
In Gaza overleed maandag weer een man die tijdens de demonstraties van de Grote Mars van de Terugkeer door beschieting door Israelische soldaten gewond was geraakt. 
Het was de 22-jarige Bassam Sami Othman Safi, 22. Hij was op 22 februari ten oosten van Khan Younis in het hoofd geraakt door een 'high-velocity' traangasgranaat. Safi's toestand was vanaf dat moment kritiek en hij is niet meer bij kennis geweest. Safi was de 265ste Palestijn  die door Israelisch toedoen overleed sinds 30 maart 2018, de dag waarop de demonstraties van de Grote Mars van de terugkeer begonnen.
De Israelische marine arresteerde maandag ook weer twee vissers uit Gaza en nam hun boot in beslag. Vissers in Gaza worden op dit moment vrijwel dagelijks opgepakt en beschoten.

6 opmerkingen:

Frank zei

Citaat: "Israelische militairen hebben zondagmorgen vroeg een 22-jarige Palestijn doodgeschoten ..... Er waren geen getuigen

Ergo, een 'getuige' kan alleen een antisemitische Arabier zijn, maar helaas, die vluchten. Tja, waarom zouden zij dat nou gedaan hebben?

Abu Pessoptimist zei

Frank,
Het is in de meeste (beschaafde) landen gebruikelijk niet degenen als getuigen te beschouwen die de dodelijke schoten hebben gelost. En waarom Palestijnen wel eens vluchten? Misschien a) omdat ze niet ook willen worden doodwgeschoten door de beminnelijke Israelische soldaten? Of b) omdat ze weten dat hun getuigenis toch geen flikker uitmaakt?

Frank zei

Schuldigen vluchten. Niet zeuren Maarten Jan. Jij haat Joden, dat is het probleem.

Abu Pessoptimist zei

Frank,
Het lijkt me in Israel heel verstandig om hard weg te lopen als je Palestijn bent, en in de auto zat waarvan de chauffeur is doodgeschoten. Israelische soldaten praten namelijk niet, die schieten eerst.
Ik zou Joden haten? Houd toch op met die onzin. Ik ben zelf Joods.

Frank zei

Ik wil het aantal 'Joden' dat joden en Israël haat én die wonen in Israël niet graag de kost geven.
Je hekel aan Joden doet in het geheel niet onder voor die van Sam Roth die zelfs door de de nazi's geciteerd werd.
Andere haters zijn Philip Roth, Henry Roth, I. J. Singer met hun eeuwige antisemitische stereotypen. Niet te vergeten de fraudeur Chomsky en Tony Judt met hun intense haat tegen Israël voortkomend uit leugens om enkele te noemen.


Jouw bewering dat je Joden niet kunt haten is net zoiets als Arabieren kunnen niet antisemitisch zijn want zijn zijn zelf Semieten. Wat jij doet is antisemitisme promoten met je typeringen en aantijgingen. Ik denk dat iemand als Hayo Meijer een behoorlijk funeste invloed heeft gehad op je.

Abu Pessoptimist zei

Frank,
Philip Roth, Chomsky, Judt, ik moet zeggen dat je me zeer vereert door me in de categorie van deze mensen in te delen.
Wat jij ''antisemitisme'' noemt is de gebruikelijke corrupte betekenis ervan die tegenwoordig wordt gebruikt door ultra-rechtse types. Types zoals jij blijkbaar. Die types neigen er intussen toe alleen Netanyahu-achtige Joden als ''echt'' Joods te beschouwen. En de mensen die - al of niet op grond van Joodse morele gronden - fel tegen N.'s moorddadige en kleptomane politiek zijn (die helaas ook de politiek van meerderheid van Israel is) zijn tegenwoordig voor hen ''antisemieten'', of ze nu Joods zijn of niet.
Ik vertel je dit: deze praktijk is op zichzelf een klassiek voorbeeld van antisemitisme": Joden vertellen wat deugt en wat niet, wie echt Joods is en welke Jood antisemitisch is. Waar halen mensen als jij in 's hemelsnaam het recht vandaan uit te maken wat Joden moeten denken en wat ze niet mogen denken. Wat een belachelijke, schandalige, racistische benadering.
En wat Hajo Meyer betreft: we hebben elkaar goed gekend en zo'n twee jaar lang in een discussieclubje gezeten. Ik had veel sympathie en bewondering voor hem. Maar ik denk dat hij misschien wel meer door mij is beïnvloed dan ik door hem.

Israeli's schieten weer twee Palestijnen dood en gespannen sfeer bij al-Aqsa

Mohammed Abu Kafia Israelische militairen hebben zaterdag en zondag weer twee Palestijnen gedood bij twee verschillende gelegenheden. Zaterd...