zaterdag 9 maart 2019

Drie kinderen in Hebron dood nadat brandweer werd opgehouden bij checkpoints

(Foto Palestine News)
Updated. Drie kleine kinderen zijn  omgekomen bij een brand, dinsdagavond,  in de Oude Stad van Hebron. Volgens de burgemeester van Hebron, Taysir Abu Sneineh, is hun dood te wijten aan het feit dat de brandweer werd opgehouden bij Israelische militaire checkpoints en de brand daardoor niet tijdig kon bereiken.
Twee kinderen overleden diezelfde avond. De vierjarige Wael Rajabi stierf in het vuur, zijn anderhalf jaar oude zusje Malak stierf enkele uren later in een ziekenhuis. En vrijdag stierf een tweede zusje van drie jaar oud, eveneens in het ziekenhuis.
 De brand woedde in een huis in de Salaymeh-buurt, een sectie van de oude stad die onder controle van het Israelische leger is. Volgens de chef van de brandweer, Ayman Nasser Eddin, kwam er een roep om hulp binnen om 10:35 en rukten onmiddellijk twee  brandweerwagens uit. Ze werden echter tegengehouden bij twee verschillende checkpoints, de checkpoints 160 en Jaabara, en pas na 20 minuten doorgelaten.  Nadat de brandweer eindelijk was gearriveerd, werd het vuur snel geblust.

2 opmerkingen:

Meir zei

Niet zwetsen Hijmans want er is geen enkel bewijs voor, behalve de aantijgingen van Arabieren en antisemieten als Jenny Tonge. Er is geen enkele video die jouw 20 minuten oponthoud bevestigd. Een flutvideo van 20 seconden is geen bewijs, dit is een fragment. Je handelt in nepnieuws en zit op het niveau van Ilhan Omar.
https://www.middleeastmonitor.com/20190306-two-palestinian-children-killed-in-blaze-after-israel-blocks-fire-brigade/

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Anders dan jij schijnt te geloven denk ik dat een vuur 20 minuten woedt best wat kinderen kan doden. Ik hecht, ook anders dan jij, wél geloof aan wat ''Arabieren'' (Palestijnen in dit geval) zeggen. Dat je mij op het niveau van Ilhan Omar plaatst is uiteraard een groot compliment.

Israeli's schieten weer twee Palestijnen dood en gespannen sfeer bij al-Aqsa

Mohammed Abu Kafia Israelische militairen hebben zaterdag en zondag weer twee Palestijnen gedood bij twee verschillende gelegenheden. Zaterd...