woensdag 27 maart 2019

Israeli's schieten medisch hulpverlener dood in Deheishe kamp

Israelische militairen hebben woensdagmorgen in alle vroegte een jonge medisch hulpverlener gedood. De 18-jarige Sajid Abdel Hakim Helmi Mizhir, werd ondanks zijn vest dat hem duidelijk als medisch hulpverlener kenbaar maakte, in de buik geschoten. Hij overleed kort daarna in het ziekenhuis.
Het gebeurde in het Deheishe vluchtelingenkamp bij Bethlehem. De Israeli's waren daar binnengedrongen om drie mensen te arresteren. Daarbij braken rellen uit en werden diverse mensen gewond. Sajid Mizhir was bezig hen hulp te verlenen toen hij werd doodgeschoten.
De Palestijnse minister van Gezondheid Jawad Awwad gaf een verklaring uit waarin hij erop wees dat het doodschieten van medisch personeel en journalisten een schending van het internationale recht is. De Israelische aanvallen op medisch personeel hebben sinds 2018 al tot vier doden geleid en verschillende ambulances en klinieken beschadigd, volgens de minister.
Een neef van Sajid Mizhir,de 15-jarige Arkan Tha'er Mizhir, werd op 22 juli 2018 door de Israeli's doodgeschoten bij een eerdere inval in het kamp.

Geen opmerkingen:

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...