zaterdag 15 augustus 2015

Ahli al-Khalil wint Palestijnse voetbalbeker


Al-Ahli speelt in het rood. (de foto is van Al=Wataniyya en is genomen tijdens de match in Gaza).
\
Ahli al-Khalil (de voetbalclub Al-Ahli uit Hebron) heeft vrijdag de Palestijnse beker gewonnen. in de eerste bekerwedstrijd die de Palestijnen in 15 jaar konden houden. Al-Ahli versloeg Ittihad Al Shuja'iyyeh uit Gaza-stad met 2-1 in een wedstrijd die tot het laatst een 1-1 stand vertoonde, maar in blessuretijd  door Al-Ahli werd beslist met een doelpunt uit een vrije trap.  De wedstrijd in Hebron was de return, de eerste wedstrijd werd op 6 augustus gehouden in Gaza-stad en eindigde in een 0-0- gelijkspel. 
Al-Khalil is kampioen van de Westoever, Al-Ittihad, de winnaar van de competitie in Gaza. Nu Al-Ahli Al-Ittihad heeft verslagen, zal  Al-Khalil Palestina gaan vertegenwoordigen in FIFA-toernooien. Dat is althans de bedoeling. 
De match van vrijdag zou eigenlijk  al zondag zijn gespeeld, maar Israel weigerde aanvankelijk doorlaatpasjes af te geven voor alle 35 leden van de delegatie van Al-Ittihad. De Israeli's wilden een aantal leden van de delegatie eerst een verhoor afnemen. Dat werd door de Palestijnen geweigerd, en dat zorgde voor de vertraging.  

Geen opmerkingen:

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...