dinsdag 11 augustus 2015

Israel sloopt 3 huizen en een schuur voor het vee

http://www.palestineremembered.com/GeoPoints/al_Dhahiriya_988/al_Dhahiriya-13697.jpg
Adh-Dhahiriyya, ten zuiden van Hebron,is een plaats die de nodige antiquiteiten bevat, waaronder een ruïne van een kerk en antieke mozaïeken (Foto Palestine remembered),

Israelische bulldozers begeleid door troepen hebben maandag en Palestijns huis in Deir Ballut ten westen van Salfit gesloopt, en twee huizen en een schuur voor het vee in Adh-Dhahiriya ten zuiden van Hebron.
In Deir Ballut haalden twee bulldozers een huis in aanbouw van ‘Adnan 'Abdullah omver. Het was de tweede keer dat dat gebeurde. Anderhalf jaar geleden gebeurde hetzelfde. Abdullah huis stond in Khallat Qasul, een gedeelte van Deir Ballut in Area C waar de eigenaars van de 60 daar staande huizen regelmatig orders krijgen om het werk te stoppen of aanzeggingen dat hun huis zal worden gesloopt.
In het dorpje Ar-Rahwa dat bij Adh-Dhahiriyya hoort werden twee woonhuizen gesloopt van Farhan as-Samamreh. Vierentwintig mensen werden hierdoor dakloos. Ook een schuur voor het vee van Samamreh ging tegen de vlakte.
Bij het checkpoint Al-Hamra op weg nr 57 kregen intussen verschillende huiseigenaren een aanzegging dat hun huis zal worden gesloopt. Zij kregen tien dagen om hun huizen te ontruimen.

Geen opmerkingen:

Israel is begonnen met de evacuatie van Oost-Rafah in verband met een aanval

                                                              (Foto Ma'an News) Israel is maandag begonnen met het geven van opdrachten ...