maandag 10 augustus 2015

Israelische leger doodt jonge Palestijn 'om te voorkomen dat hij vlucht na aanval met mes'

Israelische militairen hebben zondag een Palestijn doodgeschoten die met anderen samen een Israelische burger zou hebben aangevallen met een mes. De dode Palestijn werd geïdentificeerd als de 20-jarige Anas Taha uit het dorpje Qotna ten noordwesten van Jeruzalem. De Israeli werd niet ernstig gewond aan de schouder en werd naar een  ziekenhuis vervoerd.
 Het incident vond plaats bij een tankstation bij het checkpoint Ofer op weg 443, de tweede verbindingsweg tussen Tel Aviv en Jeruzalem die voor een groot deel door een dicht bevolkt Palestijns gebied loopt. Palestijnen mogen die weg niet gebruiken. De Israeli zou volgens een woordvoerster van het Israelische leger zijn aangevallen ''door een groep mannen''. Militairen hadden daarna het vuur op de groep Palestijnen geopend ''om te voorkomen dat zij zouden vluchten,'' aldus de woordvoerster. Zij bevestigde dat één man was gedood. (Een Nederlandse politieman is voor voor het doodschieten van een vluchtende verdachte onlangs tot twee jaar veroordeeld). Volgens de woordvoerster wordt nog gezocht naar drie of vier andere mannen. 
Met de dood van deze Palestijn komt het aantal dit jaar op de Westoever en in Gaza gedode Palestijnen op tenminste 23 volgens een telling van de VN. Het aantal gewonden staat op 1,149 op de Westoever en 52 in Gaza.

Geen opmerkingen:

Honger wordt acuut, maar de VS houden voor de derde keer een bestand in Gaza tegen

Met moeite is nog een vrachtauto te onderscheiden. (Foto Arab48) De VS hebben een zware verantwoordelijkheid op zich geladen door dinsdag vo...