zondag 16 augustus 2015

Israelisch leger doodt weer Palestijn die aanval zou hebben gedaan met een mes


Rafeeq al-Tal in de morgue (Foto WAFA)

Israelische troepen hebben zaterdag een jonge Palestijn doodgeschoten die volgens hen een lid van de grenspolitie had gestoken met een mes. Dit gebeurde in Awarta, in de buurt van Nablus. De Palestijn de 21-jarige Rafeeq Kamil al-Taj uit Tubas, werd door vijf kogels getroffen. Paramedici van de Rode Halve Maan trachtten hem te redden, maar hij overleed ter plekke. De grenspolitieman, die in de rug werd gestoken, werd slechts licht licht gewond.
Volgens Israel was het de tweede steekpartij die dag. Eerder op de dag werd een Palestijn door twee kogels in zijn schouder en arm getroffen nadat hij op weg 443, bij de plaats Beit Ur al-Tahta, een soldaat zou hebben gestoken met een mes, Ook deze soldaat raakte slechts licht gewond.
Minder dan een week geleden werd niet er van deze plek op weg 443 de 20-jarige Anas Muntaser Taha uit Qatanna doodschoten, toen hij wegvluchtte nadat hij een Israeli had verwond met een mes. Dat hij werd doodgeschoten was tegen de schietinstructies van het Israelische leger die stellen dat niet gericht op vluchtende Palestijnen mag worden geschoten. Voor zover bekend is er echter geen actie ondernomen tegen de schutters.  
Rafeeq al-Taj is de 24e Palestijn die dit jaar wordt doodgeschoten door Israelische militaire of paramilitairen op de Westoever. Over het geheel jaar 2014 werd gemiddeld iets meer dan een Palestijn per week gedood op de Westoever. Dit jaar wordt dat aantal eveneens nog wel gehaald als het in dit tempo doorgaat. Het aantal gewonden ligt dit jaar op 37 per week, volgens cijfers van de VN.

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...