donderdag 6 augustus 2015

Vier doden en 42 gewonden in Rafah door explosie onontploft projectiel van laatste Israelische invasie


Eén van de tientallen gewonden. (Foto Al-Quds)

Vier Palestijnen uit één familie zijn donderdag in de stad Rafah in de Gaza-strook gedood door een explosie van een projectiel uit de laatste Israelische inval in Gaza. Een 42-tal mensen raakte gewond. Volgens medici zal het dodental waarschijnlijk nog oplopen. Het dodental van de operatie Protective Edge van 2014 staat nu met de laatste vier doden op 2.256.
De doden zijn Bakr Hasan Abu Naqira, Abdul-Rahman Abu Naqira, Ahmad Hasan Abu Naqira, en Hassan Ahmad Abu Naqira. Het projectiel, een onontplofte raket van een F-16 staaljager, explodeerde toen puin werd geruimd van één van de vele verwoeste huizen.
Volgens het Bureau voor de Coöordinatie van Humanitaire Activiteiten van de VN (OCHA) zijn er nog tenminste 7.000 onontplofte projectielen achtergebleven in de Gaza-strook na de laatste oorlog. Ook daarvóór leverde onontplofte munitie die was achtergebleven na de inval van 2008-2009 al een groot gevaar op in Gaza. Volgens een rapport uit 2012 van het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten kwamen tussen 2009 en 2012 nog eens 111 burgers door explosies van achtergebleven onontplofte munitie om het leven - 64 van deze 111 waren kinderen.

Geen opmerkingen:

Israels parlement verwerpt het idee van een Palestijnse staat

Gideon Saar Het Israelische parlement, de Knesset, heeft donderdagmorgen een resolutie aangenomen tegen de vestiging van een Palestijnse sta...