vrijdag 7 augustus 2015

Voor het eerst in 15 jaar: wedstrijd tussen teams uit Hebron en Gaza-stad


Spelers van Al-Ahli woonden woensdag en training van al-Ittihad bij. (foto AFP) 

Voor het eerst sinds 15 jaar hebben donderdag een voetbalclub van de Westoever en een voetbalclub in Gaza tegen elkaar gespeeld. De wedstrijd tussen Al-Ahli al-Khalil uit Hebron en Al-Ittihad als Shuja'iyeh werd gepeeld in Gaza, in het gedeeltelijk verwoeste Yarmouk stadion in de grotendeels vernielde wijk Shuja'iyeh van Gaza-stad. Hij eindigde in een 0-0 gelijkspel. De return zou zondag hebben moeten plaatsvinden in Hebron, maar de spelers van van Al-Ittihad mochten vrijdag de Gaza-strook niet uit om met de splers van Ahli mee te reizen naar Hebron. Hopelijk is de return nu later, volgende week.
De match, die onderdeel moet worden van een Palestijns bekertoernooi, trok veel bekijks. De spelers van Al-Ahli werden voorafgaand aan de wedstrijd ontvangen door de vroegere premier van Gaza, Ismail Haniyeh.  De komst van Al-Ahli had nog wel wat voeten in aarde gehad. Israel weigerde de spelers van Ahli afgelopen zondag nog de doortocht naar het 60 kilometer verderop gelegen Gaza.  De Palestijnse voetbalbond probeerde in mei tevergeefs  Israel uit de internationale voetbalbond FIFA te stoten, onder meer omdat het al jaren de vrije uitwisseling van Palestijnse  clubs en spelers verhindert.

Toeschouwers bij de wedstrijd (Foto Reuters)

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik hoorde het ook op de radio, maar dat de spelers van Al-Ittahad de Gaza-strook niet uit mochten om de return te spelen in Hebron verzwegen ze. Ze zouden Israel eens in een kwaad daglicht stellen.

Corrie

VS doet niet mee met Israelische aanval op Iran, Israel mobiliseert 2 divisies voor Rafah

Het Israelische oorlogskabinet vergadert (Isr. regeringsvoorlichtingsdienst)  President Biden heeft de Israelische premier Netanyahu verteld...