zondag 16 augustus 2015

Israel confisqueert privé-grond bij de muur van Jeruzalems Oude Stad ten behoeve van een park


(Foto's Silwanic.net) 

Eenheden van de politie, ambtenaren van de ''Autoriteit voor Natuurbescherming en Parken'' en particuliere beveiligers hebben zondagmorgen vroeg een stuk land in beslag genomen dat grenst aan de Oude Stad in Jeruzalem. Het stuk land ligt vlak onder de ''Gouden Poort'' in de muur die het terrein va de Aqsa-moskee begrenst. Het terrein is privé-eigendom van de families Al-Husseini en Al-Ansari. Het is ongeveer 7 dunam (0,7 hectare) groot en grenst aan één kant aan de islamitische Al-Rahma begraafplaats (in het Arabisch heet de ''Gouden Poort" Bab al-Rahma, Poort van de Barmhartigheid). Werknemers van de privé beveiligingsfirma zetten het in beslag genomen terrein af met prikkeldraad. Zij zeiden dat het terrein een park moet worden.
De families Ansari en Husseini hebben een advocaat in de arm genomen. Deze kreeg van de werknemers van de Natuurbeschermingsautoriteit te horen dat het werk werd uitgevoerd op op grond van een rechterlijke uitspraak van drie maanden geleden. Advocaat Mohammed Walid Al-'Ayan wees er op dat de families Husseini en Ansari daar geen bericht van hebben gekregen en dat het volgens de Israelische wet niet is toegestaan land in beslag te nemen zonder dat de eigenaars daarvan van tevoren zijn verwittigd. Hij heeft de zaak aanhangig gemaakt bij een rechtbank De ervaring leert dat dit weinig zal helpen als het om Palestijns bezit gaat.
Van de Israelische Oudheidkundige Dienst, die iets verderop opgravingen aan de zogenaamde ''Stad van David'' heeft uitbesteed aan de organisatie van kolonisten Elad, kreeg de advocaat te horen dat er volgens hen graven van de naburige begraafplaats op het stuk land waren gegraven en dat het nu met prikkeldraad was afgezet om dat te voorkomen, aangezien het een park moet worden.

Geen opmerkingen:

Israel is begonnen met de evacuatie van Oost-Rafah in verband met een aanval

                                                              (Foto Ma'an News) Israel is maandag begonnen met het geven van opdrachten ...