vrijdag 14 augustus 2015

Netanyahu promoveert lastige concurrent tot VN-ambassadeur

Danny Danon
De Israelische premier Netanyahu heeft vrijdag bekend gemaakt dat hij Danny Danon gaat benoemen tot Israels nieuwe ambassadeur bij de Verenigde Naties. Danon is nu minister van Wetenschap, Technologie en Ruimtevaart. Danon is één van de vertegenwoordigers van de uiterste rechtervleugel van Netanyahu's Likud-partij. Hij is een felle tegentander van de twee-statenoplossing en een voorstander van annexatie van de Westoever. Qua standpunten is hij verwant aan de rechtervleugel van de Republikeinse Partij in de VS.
De benoeming dreigt Israels isolement in de wereld verder te vergroten, maar de benoeming zorgt er wel voor dat Danon, die bij de laatste Likud-verkiezingen in 2014 een poging deed om Netanyahu van de troon te stoten, voor een tijdje uit de buurt is.  Waarschijnlijk geeft de benoeming ook aan hoe weinig waarde Netayahu hecht aan de Verenigde Naties als internationaal forum.   
Danon (44) is voorzitter van de mondiale Likud-organisatie maar bovendien voorzitter van het Centrale Comité van Likud, in welke functie hij Netanyahu regelmatig dars zat. Als zijn benoeming in oktober ingaat, krijgt Netayahu de gelegenheid te proberen om die post te laten bemannen door een meer Netanyahu-vriendelijk iemand.

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...