zaterdag 8 augustus 2015

Ook vader verbrande Palestijnse baby overlijdt

Saad Dawabshe
Saad Dawabshe, de vader van de anderhalf jaar oude baby Ali Dawabshe uit  Duma bij Nablus die op 31 July stierf na een  brandstichting door Joodse kolonisten, is zaterdagmorgen eveneens overleden. Plaatselijke bronnen hebben dat Ma'an News meegedeeld.
Saad (30) liep bij de brand derde graads brandwonden op over 80% van zijn lichaam. Hij was naar het Soroka-ziekenhuis in Beer Sheba vervoerd, waar hij was geopereerd en waar huidtransplantaties waren uitgevoerd. Hij zal deze zaterdag worden begraven.
Van Saad's vrouw Riham (27) is de toestand nog steeds kritiek. Zij heeft derde graads brandwonden opgelopen op 90 procent van haar lichaam. Zij en haar vierjarige zoontje Ahmed (60% verbrand) liggen in het Sheba ziekenhuis in Tel HaShomer.
Intussen vond zaterdagmorgen vroeg opnieuw een aanslag met brandbommen plaats in Duma. Palestijnse functionarissen vertelden Ma'an News  dat kolonisten twee brandbommen naar het huis van Mahmoud Fazza al-Kaabna gooiden.” De molotovcocktails kwamen terecht tegen een muur vlak onder een raam maar richtten geen schade aan. De kolonisten gooiden ook stenen. Kaabna werd door een steen getroffen in de onderbuik.
Saad Dawabshe met vrouw en oudste kind

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Abu,het is te heftig om cynische opmerkingen te maken,bewaar ik voor een volgende keer. Is het al op het nieuws geweest? .jose

Abu Pessoptimist zei

José,
De dood van de vader werd gemeld door Radio1, de poging om opnieuw een huis in Douma in brand te steken werd niet genoemd.

Israel is begonnen met de evacuatie van Oost-Rafah in verband met een aanval

                                                              (Foto Ma'an News) Israel is maandag begonnen met het geven van opdrachten ...