maandag 20 juli 2015

Herzog blijft buiten de regering-Netanyahu

Isaac Herzog (12675983573).jpg
Herzog
De Zionistische Unie, één van de belangrijkste oppositieformaties in het Israelische parlement, zal toch niet toetreden tot de regering-Netayahu. Dat heeft Isaac Herzog zondagavond gezegd op de partijdag van de Laborpartij, de partij waarvan hij de leider is. Labor is één van de twee componenten van de Zionistische Unie. De andere is het partijtje Hatnua van Tzipi Livni.
''Deze regering moet vervangen worden,'' zei Herzog, ''Benjamin Netanyahu moet vervangen worden, hij moet naar huis worden gestuurd.'' Maar Herzog voegde eraan toe dat hij wel met Netanyahu wil samenwerken bij diens verzet tegen het nucleaire akkoord dat de 5 + 1 onlangs sloten met Iran. De oppositie kan best de regering op bepaalde punten van buitenaf steunen, zei hij, vooral in zaken die de nationale veiligheid betreffen, ''zelfs als dat op dat moment niet in ons politieke belang is''.
Partijleden van zowel de Arbeid als de Likud bevestigden onlangs dat Likud en Arbeid al weken in gesprek zijn over een eventuele toetreding van de Zionistische Unie tot het kabinet tijdens gesprekken die deels plaatsvonden via bemiddeling van de Israelische president, Reuven Rivlin. Maar Herzog liet aan duidelijkheid weinig te wensen over in zijn toespraak tot zijn partij. Hij zei: “Ik ben niet van plan binnen te kruipen in Netanyahu;s extreem-rechtse regering.”

Geen opmerkingen:

Israeli's doden kolonel van de inlichtingendienst

Ahsraf Ibrahim   Een kolonel van de Inlichtingendienst van de Palestijnse Autoriteit en oud-gevangene is maandagmorgen bezweken aan de verwo...