dinsdag 28 juli 2015

Israel sloopt vier winkels en drie appartementen in Silwan (Oost-Jeruzalem)


Foto's Wadi Hilweh Information Centre (Silwanic)

Bulldozers van de gemeente Jeruzalem en de Milieu Autoriteit hebben dinsdagmorgen, begeleid door speciale veiligheidseenheden vier winkels en drie appartementen (waarvan één nog in aanbouw) gesloopt op twee plaatsen in de wijk Silwan van bezet Oost-Jeruzalem, zo melden het Palestijnse persbureau WAFA en het Informatiecentrum van Silwan. De gesloopte gebouwen behoorden toe aan Khalil al-Abbasi en Iyad al-Abbasi. De sloop vond plaats zonder voorafgaande waarschuwing.
Van Khalil al-Abassi werden in de 'Ayn al-Lawza buurt twee tapijtwinkels gesloopt van elk 100 vierkante meter en een appartement in aanbouw van eveneens 100 vierkante meter. Dat gebeurd nadat de deuren waren ingeslagen en de goederen uit de gebouwen waren gehaald en op straat gezet.Abassi zei dat de winkels de enige bron van inkomsten waren voor zijn familie.
In de buurt ‘Ayn al-Foqa van Silwan, werden twee winkels en twee appartementen van Eyad al-‘Abbasi vernield. Het gebouw besloeg 70 vierkante meter en was tien jaar geleden gebouwd. De familie van Eyad 'Abassi lag te sapen maar werd gewekt doordat een kleine bulldozer de deuren inramde. Nadat de familie was opgestaan ging het gebouw tegen de vlakte.

Geen opmerkingen:

Israel heeft weinig moeite met 300+ projectielen, vier doden, 60 gewonden op de Westoever

Honderden probeerden zondag weer naar het noorden te gaan....(foto Ma'an News)  Iran stuurde zondagavond meer dan  300 drones, geladen m...